PROJENİN 2. AYAĞI BAŞLADI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesi’nin 2. Ayağı başladı. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleşen toplantıda projenin 2. Ayağı değerlendirildi.Aile...

PROJENİN 2. AYAĞI BAŞLADI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesi’nin 2. Ayağı başladı. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleşen toplantıda projenin 2. Ayağı değerlendirildi.

Aile ve Politikalar Bakanlığı tarafından bir yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan önderliğinde hayata geçirilen ‘Gönül Elçileri Projesi’ uygulamanın birinci yılı sonunda 2. Ayağı başladı. Birinci ayağında çocuklar ve koruyucu aile uygulamasında Muğla’da önemli bir başarı elde edildiği açıklandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, 2013 yılında 22 koruyucu aile yanında 30 çocuğun yer aldığını söylerken, 81 ailenin de koruyucu aile olmak için müracaat ettiğini ve sırada beklediğini açıkladı.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise kamu görevlerinden ziyade millin bir ferdi olmanın gücü ile bir araya geldiklerini açıkladı. Vali Güvençer, “Projenin genel kapsamı, önemi ve niteliği konusunda geniş çaplı açıklama yapmak istemiyorum. Çünkü zaten kime sorsanız, projeyi genel hatları ile her arkadaşım projenin konumunu, önemini ve ciddiyetini bilecek konuma sahipler. Söz konusu olan toplumun sosyal yapısı, insanlarımıza götürülecek sosyal hizmet olunca, hattızatında, hem genel devlet işleyişi ve özellikle Türk devlet geleneğinin, Türk toplum geleneğinin ve sahip olduğumuz Türk İslam medeniyetinin en önemli göstergelerinden birisi bu tür toplumu ilgilendiren sosyal hizmet alanlarının sivil toplum tarafından yürütülmesidir. Bunu hepimiz tarihi bir gerçeklik ve akademik bilimsel olarak biliyoruz. Ancak somut ve maddi sebeplerin gerekleri sonucu uzunca bir süre bu toprakları vatan olarak elinde tutun ve bu toprakları millet adına devlet mekanizması olarak geleceğe taşıyacak olan sistemimiz, sorumluluklarının önemli bir bölümünü yakın tarihe kadar tek başına sırtlaya gelmiştir. Bunun bir takım avantajları, getirileri olduğu kadar, devletin pek çok yükü sırtlaması ve sivil toplumun milletin gerçek gücünden yararlanması gibi bir eksiklik de ortaya çıkardı. Tarihi gerçeklerin zaman içinde Allah’a çok şükür çözülmüş olması sebebiyle içinden geçtiğimiz son 10-15 yıl içerisinde devlet mekanizması ile sivil toplumun el ele vermesi, güçlerin birleştirilmesi, el birliği ile bazı sorunların çözülmesi için adımlar atıldı. Bugün bizlerin pek çoğumuz kamu görevlisi isek ve kamu görevi yönetici unvanı taşıyor isek de, bu sıfatların ötesinde, bu milletin ve devletin sorumluluk da taşıyan gerçek sahipleri olarak bir aradayız. Kamu görevimizden ziyade milletin bir ferdi olmanın gücü ile bir araya geldik. Kamu gücümüzü birleştirmekten ziyade, gönüllerimizi birleştireceğiz. Başta eşim olmak üzere, kaymakam eşlerimiz ve kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarındaki kadın temsilciler bu projenin mimarları olacak. Birinci ayak proje çalışmasında çok önemli çalışmalar yapıldı. İnancım ikinci ayak proje çalışmasında sık sık toplantılardan ziyade, projenin amacına uygun çalışmalar yapılacak. Maksadımız, bu probleme parmak basıp, gerçekten sorunları çözmek, hanımlarımızın, kız çocuklarımızın eğitimlerini tamamlamalarına, meslek sahibi olmalarına yardımcı olmak. Dilerim ikinci ayakta da önemli başarılar elde ederiz. Bu toplantılara benzer toplantılar, bütün ilçelerimizde Kaymakamlarımızın eşleri başkanlığında devam edecek. Toplantılardan ziyade, bütün gönül elçilerimiz çok çaba sarf etmeli ki, proje amacına ve başarıya ulaşsın” dedi.

Vali Güvençer’in konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, 2013 yılında koruyucu aileler ve diğer yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, ‘Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci ayağı hakkında bilgilendirdi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.