Proje Ekibi Muğla’ya döndü

Muğla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 2013-1-TR1-LEO01-49920No’lu  “Meslek Lisesi öğrencilerinin Avrupa’da Uygulamalı Eğitimi” adlı projesi, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanından 14, Tesisat Teknolojileri Alanından...

Proje Ekibi Muğla’ya döndü

Muğla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 2013-1-TR1-LEO01-49920No’lu  “Meslek Lisesi öğrencilerinin Avrupa’da Uygulamalı Eğitimi” adlı projesi, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanından 14, Tesisat Teknolojileri Alanından 10, olmak üzere toplam 24 öğrenci ve 4 Refakatçi Öğretmenin katılımı ile Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta gerçekleştirildi.

Muğla-İzmir-Viyana üzerinden Prag’a ulaşan proje ekibi, Skoda Müzesi ve Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Basit bir bisiklet yapımından bugünkü Skoda markasına geçen süreci, rulo halindeki saçların nasıl otomobile dönüştüğünü yerinde gördü ve öğrencilerimiz uygulamalar yaptı. Havacılık Okulu’na yapılan gezide kendi uçağını yapabilen bir okulun çalışmaları dikkatle gözlemlendi. Çek Cumhuriyeti Ulusal Teknik Müze’de ise uçaktan, gemiye trenden bisiklete ve motosiklete ulaşıma dair ne varsa hepsinin tarihinin anlatıldığı çok büyük ve etkileyici görsellerin yanında; madencilikten matbaaya, uzay teknolojilerinden beyaz eşya tarihine kadar her türlü teknik materyallerin bulunduğu unsurlar incelendi.

Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencileri Prag’ta kendi alanları ile ilgili kısımda eğitim aldılar. Bu atölyelerde araçların her türlü bakım ve kontrolünün yanı sıra kaporta bölümünde de araç kaportası ile ilgili her türlü işlemler yapıldığı öğrencilere gösterildi.

Proje ekibi ayrıca Prag, Budapeşte, Viyana ve Dresden şehirlerine kültürel geziler düzenleyerek projenin bir ayağı olan kültürümüzü tanıtma ve yeni kültürlerle tanışma kısmını da etkili bir şekilde gerçekleştirmiş oldu.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.