Proje Çalıştayı için Fethiye’ye geldiler

Hollanda Van Hall Larenstein ve İzmir Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyaret gerçekleştirdiler. Saatcı, “Bu ziyaretler Fethiye Belediyesi’nin uluslararası boyutta...

Proje Çalıştayı için Fethiye’ye geldiler

Hollanda Van Hall Larenstein ve İzmir Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyaret gerçekleştirdiler. Saatcı, “Bu ziyaretler Fethiye Belediyesi’nin uluslararası boyutta çalıştığının bir göstergesidir” dedi.

Fethiye Belediyesi’ne ön tahsisi geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Devlet Hastanesi önündeki rekreasyon alanı, yapılacak plan ve düzenlemeler ile ilçeye kazandırılacak. Fethiye Belediyesi’nin öncülüğünde ilçeye gelen Hollanda Van Hall Larenstein ve İzmir Ege Üniversiteleri Peyzaj bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri rekreasyon alanında incelemelerde bulundu. Bölgedeki yeşil alanları da gezen ve incelemelerini bitiren Üniversite peyzaj bölümü yetkilileri Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyaret gerçekleştirdiler.

“Kısa sürede projeyi hazırlayacağız”

Yeşil alanlara ve rekreasyon alanında bir takım incelemelerde bulunduklarını söyleyen Fethiye Belediyesi Peyzaj Mimarı Ozan Özer, “Biz hep yaptığımız çalışmaları dışarıdan gelen ve gören kişiler şehrimizi nasıl görür, bizleri nasıl değerlendirir diye merak ediyorduk. Bunun için Devlet Hastanesi’nin karşısında 44.000 m2’lik bir proje alanı belirledik. Kısa süre içerisinde bir proje hazırlayıp sunum yapacağız. İnşallah güzel bir neticeye ulaşacağız” dedi.

“Fethiye’deki değişime katkı sağlamak istiyoruz”

İzmir Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş ise, “Hollandalı meslektaşlarımız ve öğrencilerimiz ile birlikte Fethiye’ye geldik. Park ve yeşil alanlar ile ilgili problemlere çözüm üretmek için buradayız. Fethiye’yi daha önceden tanıyorduk ama uzun süredir de Fethiye’de bulunmamıştık. Bu süre içerisindeki gelişme ve değişme de bizleri mutlu etti. Bu gelişmelere bir katkıda bizlerde sağlayabilirsek daha da mutlu olacağız. Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“Hollanda’dan proje için geldik”

Fethiye’deki projeye katılmak istediklerini ve bu yüzden ilçeye geldiklerini söyleyen Hollanda Van Hall Larenstein Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ad Koolen, “Fethiye Belediyesi Peyzaj Mimarı Ozan Özer Bey ile tanışıp Üniversitemize davetimizi yaptık. Kendileri de zaten Fethiye’deki yeşil alanlar ile ilgili projeler yapmak istediklerini belirttiler. Bizlerde büyük bir mutluluk ile projeye katıldık. Bu projeyi Ege Üniversitesi ile yapmak istedik çünkü uluslar arası bir proje olursa daha güzel olacak ve biz projeye Avrupa gözü ile bakıyoruz. Farklı bir açıdan bakmak için Türkiye’den Ege Üniversitesi ile katıldık. Projeleri bilgilerimizi aktardığımız öğrencilerimiz hazırlayacaklar. Fethiye Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Uluslar arası boyutta çalıştığımızın göstergesidir”

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Görüldüğü üzere hem İzmir Ege Üniversitesi, hem de Hollanda Van Hall Larenstein Üniversitesi yetkili arkadaşlarımız aramızda. Fethiye Belediyesi’nin uluslararası boyutta çalıştığının bir göstergesi. İnşallah sonuç itibarıyla bütün Fethiye’nin keyif alacağı bir proje ortaya çıkacak. Proje çıktıktan sonra da aynı Uğur Mumcu Parkı ve Kent Meydanı’nda yaptığımız gibi Kent Konseyi’ne ve sivil toplum örgütlerine sunacağız ve onaylandıktan sonra da uygulamaya geçeceğiz. Şimdiden öğretim üyesi arkadaşlarıma ve öğrenci kardeşlerime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.