Prof. Dr. Celil Nagiyev: Gelecek Saatcı ile daha güzel

Fethiye Belediyesi ve Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu (HKAK) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Türk Kültürü Kurultayı'nın sona ermesinin ardından HKAK Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu ve...

Prof. Dr. Celil Nagiyev: Gelecek Saatcı ile daha güzel

Fethiye Belediyesi ve Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu (HKAK) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Türk Kültürü Kurultayı'nın sona ermesinin ardından HKAK Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu ve Azerbaycan-Bakü Asya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Nagiyev, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret etti.

23 ülkeden 115 akademisyenin katıldığı kurultay, bu yılki teması olan Türkü, Türkülerimiz, Öyküleriyle Türküler konusuyla 4 gün sürdü. Türk Dünyası Fethiye’de buluşurken başarılı bir kurultay geçiren Türk Dünyası üyeleri Fethiye’den güzel anılar bırakarak ayrıldı. 23 ülkeden 115 akademisyenin adına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret eden HKAK Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu ve Azerbaycan-Bakü Asya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Nagiyev kurultayın amacına ulaştığını söylediler.

Fethiye’de bir kurultayın daha başarıyla geçtiğinin altını çizen HKAK Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu, “Dünya’nın farklı ülkelerinden, Orta Asya’dan gelen soydaşlarımız Türkiye’yi daha iyi tanımış oldular. Belediyemizi ve başkanımızı tanıdılar. Şunu da belirtmek isterim ki, burada başkanımız örnek belediye başkanlığı görevini yine gösterdi. Birileri bu görevi üstlenmeliydi. Değerli Belediye Başkanımız Behçet Saatcı önderliğinde bizler bunu başardık. Burada çok güzel bir kaynaşma oldu. Şimdi şehir ve ülke dışından gelen misafirlerimiz artık Fethiye’yi konuşacaklar. Güzelliklerinden bahsedecekler. Her yıl böyle etkinlikler olması lazım. Sadece Fethiye’de değil, Türkiye’nin her bölgesinde bu tür etkinlikler yapılması gerekiyor. Belediye Başkanları ve valiler bu tür etkinlikleri dikkate almalıdırlar. Fethiye’de iyi ki böyle bir Başkan var. Bu tür etkinlikleri bakanlıklar yapıyor ancak hiçbirisi şuan Fethiye’de yapılmış olan işlevde gerçekleşmiyor. Bu kaynaşma tabi ayrı bir şey. Biz bilimsel açıdan insanları bir araya getiriyoruz aynı zamanda bir kaynaşma sağlıyoruz. Şimdi buraya gelen tüm kurultay üyeleri Fethiye’ye aşık olarak gitti” dedi.

Azerbaycan-Bakü Asya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Nagiyev ise, “Bizi çok güzel ağırladılar. Bizde sahtekârlık olmaz, biz içimizden ne geliyorsa, onları konuşuruz. Benim burada geçirdiğim günleri, dünya’nın hiçbir yerinde geçirmedim. Başkanımız Behçet bey, kurultayın her sene daha güzelini yapıyor. Her sene daha disiplinli daha sağlıklı ve sağlam bir kurultay görüyoruz. İnşallah Allah başkanımızın ömrünü uzun eylesin. Bizler düşünüyoruz ki, gelecekte her şey sizin için daha da güzel olacak” ifadelerini kullandı.

“Fethiye dostu olarak ayrıldılar”

Akademik başarı yanı sıra 23 ülkeden gelen akademisyenlerle bir gönül bağının da oluştuğunu söyleyen Başkan Saatcı da, “Hocalarım zaten her şeyi ifade ettiler. Biz burada 23 ülkeden gelen akademisyenlerle bir kurultay düzenlemekten daha fazla ortaya samimiyetimizi koyarak kucaklaştık. Ben çalışma arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Kurultay akademik anlamdaki başarıya ulaşmasının dışında gönül anlamında da başarıya ulaştı. Yani önemli olan gönül dostları elde etmekti. Bu kaynaşma da sağlandı. Memleketlerine giden herkes Fethiye dostu olarak gitti. Fethiye’nin oralarda fahri hemşehrilerini oluşturuyoruz. Bu anlamda da kurultayın amacına ulaştığının kanaatindeyim. Tekrar bu işte bu kadar katkısı olan hem Celil hem İrfan hocama saygılar sunuyorum. Allah’ta bize inşallah diğer kurultayları tekrar yapabilmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.