“Plajlara cami yapılırsa gün gelir yıkarız”

Turizm ve Çevre Gönüllüsü Filiz Ersan, Kıyı Kanunu Uygulamasına ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğe tepki gösterirken; “ Bu değişiklikle plajlara cami yapılırsa gün gelir yıkarız.” Dedi.Ersan, Marmaris’teki yerleşim...

“Plajlara cami yapılırsa gün gelir yıkarız”

Turizm ve Çevre Gönüllüsü Filiz Ersan, Kıyı Kanunu Uygulamasına ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğe tepki gösterirken; “ Bu değişiklikle plajlara cami yapılırsa gün gelir yıkarız.” Dedi.Ersan, Marmaris’teki yerleşim birimlerine inen yaban domuzlarını ve onları besleyen vatandaşları da eleştirdi.

Turizm ve Çevre Gönüllüsü Filiz Ersan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kıyı kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte yaptığı plajlara ibadet yerleri yapılmasına izin veren değişikliği eleştirdi.

Ersan, plajlardaki camilere giden Müslümanların günaha gireceğini iddia ederek,turizm bölgesinde bu uygulamanın kabul edilemeyeceğini kaydetti. Turizm ve Çevre gönüllüsü Filiz Ersan sert konuşarak, ”Plajlara cami yapılırsa gün gelir yıkarız” ifadesinde bulundu.

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan düzenlediği basın toplantısında, sahillerde cami, kilise gibi yasalarda ibadet yerleri olarak tanımlanan dini ibadet yerlerinin inşa edilmesine imkan sağlayan yönetmelik değişikliğini eleştirerek çok sert açıklamalarda bulundu.Ersan , açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Bu yasaya izin veren Çevre bakanı sayın İdris Güllüce, kıyı kanunu yönetmeliğini değiştirirken ,kıyılarda yapılaşmayı, aynı zamanda sosyal tesisler ve plajlara cami inşaatına izin veren yönetmeliği de çıkartarak yürürlüğe koymuştur. Osmaniye mahallemizde 5 tane camimiz olmasına rağmen okulumuz yoktur. Çevre bakanımızı görevini yapmadığı için istifaya etmeye çağırıyorum.Turizm gönüllüsü olarak , çocuklarımıza miras kumsallarımızı, cami yapılmasına izin vermeyeceğiz. Plajlara cami yapılsa bile gün gelip biz onları söke söke yıkmasını biliriz. Plajdaki camiye giden bir Müslüman güneşlenen bir kadını mayolu halde gördüğünde günaha girecek, abdesti bozulacaktır.Bu yüzden caminin yanında plaj olmaz. Turizm kentinde bu kabul edilemez”

“Yaban Domuzlarını ve besleyenleri de eleştirdi”

Çevre ve Turizm Gönüllüsü Filiz Ersan, şehre inen yaban domuzlarının çevre kirliliğine yol açtığını ileri sürerek, Marmaris’te vatandaşların yaban hayvanlarını beslememesini istedi. Ersan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaban Domuzları koloniler halinde şehre iniyor. Onlar ot obur hayvanlar. Mahalle sakinleri de bu hayvanları besliyor. Domuzlar burunlarıyla çöp kontenyırlarını devirerek çevre kirliliği yaratıyorlar.Bu hayvanların doğada beslenmesi gerekiyor. Vatandaşların onlara yiyecek vermesine bugünden itibaren yasak koyuyoruz. Kimse onları beslemeyecek, halkın içine girmeyecekler. Turizm ilçesinde yaban hayvanlarının dolaşmasına izin verilemez. Belediyemizden de orman alanına yakın yerleşim yerlerindeki çöp konteynırlarını saat 17.00’den sonra boşaltarak domuzların yiyecek bulmalarını engellemesini istiyoruz. Bu önlemler alındıktan sonra Milli Parklar Müdürlüğü ile irtibata geçerek yaban domuzlarının şehre indiği ormanlık alanların çift katlı askeri tel örgülerle kapatılmasını isteyeceğiz”

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.