Pir Sultan Abdal Derneği Açıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Muğla Şubesi düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, CHP Muğla il Başkanı Mustafa Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Bahattin...

Pir Sultan Abdal Derneği Açıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Muğla Şubesi düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, CHP Muğla il Başkanı Mustafa Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Muğla Şube Başkanı Esin Aygün Gündüz, şubenin faaliyete geçmesi için 5 aylık bir süreci geride bıraktıklarını belirterek, “Elimizdeng elen çalışmaları yapmaya çalıştık. Dezteklerle derneğimizi daha da ileriye gidecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, açılan Muğla şubesinde ülke genelinde 74’ncü şubelerini açtıklarını ifade ederek, “Bu civarda ciddi örgütlülüğümüz var. Bu örgütlülüğümüzün ne kadar önemli olduğunu bugünkü katılımdan da görebiliyoruz. Muğla’da bir eksikliği tamamlamak için şubemiz kuruldu. Laik, demokratik Cumhuriyet mücadelesinin biri de Muğla’da veriliyor. Muğla’da bu yönde ihtiyaç duyulan bir kurum eksikliği vardı. Burada şubemizin olması ve şube başkanımızın da bir kadın olması ayrı bir değer. Genel Başkanımızın da bir kadın olması dileğimiz var. Bu bizim için değerli ve önemli. Erkek egemen zihniyetle ülkemizdeki kadın katliamlarını düşündüğümüzde bunun ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlayabiliriz” dedi.

Konuşmasında AKP iktidarını da eleştiren Genel Başkan Bülbül, Başbakanın cem evlerine karşı olan tutumunu gündeme taşıdı. “Günümüzde faşizan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Osmanlıdan devşirme bir mantık var. Biz yeni anayasaya ihtiyaç duyulduğunu destekledik ancak şuanki mevcut anayasadan yola çıktığımızda derki; ‘Türkiye Cumhuriyeti laik, demokrat, sosyal hukuk devletidir’ Bu durum böyleyse böyle bir ülkede bir başbakan bir inanç grubu hakkında konuşamaz. Toplum üzerinde hegomanya kuran zihniyetin adı AKP faşizmidir. Başbakan artık bizi kendi inancımız, kültürümüz ve laik, demokrat Cumhuriyet anlayışımızla kabul etmez zorunda. Başbakan cem evlerini de, aleviliği de kabul etmek zorunda. Başbakanın ilahiyatçılığı aleviliği tanımlayama yetmez. Bizim inancımız bir şekilde kabul edilecek ve bunun demokratik mücadelesini veriyoruz. Bin yıldır üzerimizde soykırım uygulanıyor” dedi.

Bu haber toplam 578 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.