Pi Günü Şenliği kutlandı

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde, “Muğla Eğitiminde BİLGE Hareketi”nin 12 alt projesinden birisi olan “Olimpiyatlara Hazırlanıyorum” projesi kapsamında Menteşe Atatürk...

Pi Günü Şenliği kutlandı

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde, “Muğla Eğitiminde BİLGE Hareketi”nin 12 alt projesinden birisi olan “Olimpiyatlara Hazırlanıyorum” projesi kapsamında Menteşe Atatürk İlkokulu bahçesinde “Pi Günü Şenliği” düzenlendi.

Öğrencilerde matematiğe karşı oluşmuş önyargıları matematik oyunları oynatarak yenmeyi, matematik ve bilim sevgisi kazandırmayı hedefleyen şenliğe, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Muğla Üniversitesi Matematik Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Burçak Öz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yemen Akyüz ile beraber Menteşe İlçesi okullarından 350 öğrenci katıldı.

Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan,”Matematiği sevdirerek öğretmeyi amaçlayan bu proje amacına ulaşacaktır. Gençlerimizi geleceğe hazırlamak adına önemli bir aşama olduğuna inanıyorum. Enerjimizin büyük bir kısmını gençlerimizi geleceğe donanımlı olarak hazırlamak doğrultusunda harcıyoruz. İnşallah başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar yaptığı açıklamasında,”Matematikte önemli bir yere sahip olan “pi”harfinin yaklaşık değeri olan 3.14’ü temsil etmesinden dolayı bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de 14 Mart tarihi “Pi Günü” olarak kutlanmaktadır. Bugün bilim adamları ve matematikçiler tarafından önem arz eden “Pi Sayısı” bilindiği gibi sabit bir sayı olmaktan öte, sırrını çözmek isteyenler için bilime duyulan açlığın ve merakın gelişmesinde, keşfetme şansını yükseltmede sonsuzluğa açılan bir kapı olarak görülmektedir. Bu nedenledir ki biz de bu etkinlikte öğrencilerimizin bilime ve matematiğe olan merak duygusunu geliştirip, matematik ve bilim sevgisini kazandırarak keşif kapısını aralamayı amaçlamaktayız.” ifadelerini kullandı.

Gün boyu süren etkinlikte gönüllü üniversite öğrencileri tarafından sabah ortaokul, öğleden sonra lise öğrencilerine: Tangram, Pentominos, Sudoku, Geometri Tahtası, Olasılık Oyunu, Çok Küplüler, Kendoku, Origami, Hanoi Kuleleri, En Küçük Alan En Büyük Çevre, Uzunluk ve Miktar Tahmini, Sihirli Üçgen ve Sihirli Kare, Yüzlük Tablo, Fraktallar, Escher Kaplamaları, Düğümler gibi 16 adet oyun ve etkinlik öğrencilere oynatıldı. Şenliğe katılan öğrenciler eğlenerek matematiğin gizemi hakkında bilgi sahibi oldular.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.