Pedallar Yeşilay için dönüyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin gerçekleştirdiği “ Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” Projesi kapsamında Türkiye Bisiklet Turuna çıkan bisiklet kullanıcısı gönüllü Yeşilaycı Cemal Azmi Başkaptan, Yeşilay Derneği Muğla...

Pedallar Yeşilay için dönüyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin gerçekleştirdiği “ Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” Projesi kapsamında Türkiye Bisiklet Turuna çıkan bisiklet kullanıcısı gönüllü Yeşilaycı Cemal Azmi Başkaptan, Yeşilay Derneği Muğla Temsilcisi Muhuttin Turgut ile birlikte Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt’u makamında ziyaret etti.

Başkaptan, 05 Mayıs 2013 tarihinde Yeşilay Derneği’nin Merkezinin bulunduğu İstanbul’daki Sepetçi Kasrı’ndan başladığı 24 ili kapsayan turuna 03 Temmuz 2013 tarihinde aynı yerde son verecek.

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Manisa, İzmir ve Aydın illerinden geçerek ilimize gelen Başkaptan’ı makamında kabul eden       Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, ziyaretten memnuniyetini dile getirirken hem insan sağlığı hem de çevre için bisiklet sporunun önemli olduğunu vurguladı. Bu projenin çok güzel olduğunu belirten Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, bisikletçi Başkaptan’a tur boyunca başarılar diledi.

Ziyarette açıklama yapan Başkaptan, “Ben sağlık elçisiyim. Bu turla sporun zihinsel ve fiziksel bir aktivite olduğunu anlatmak, tüm zararlı alışkanlıklardan spor aktiviteleri ile ilgilenerek uzak durulacağını vurgulamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda ülkemizde bisiklet yollarının arttırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Başkaptan, Yeşilay olarak özellikle gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmayı ve spora yönlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Yeşilay Derneği Muğla Temsilcisi Muhuttin Turgut ise, Yeşilay’ın bu tür projelerle insanları sağlıklı yaşamaya yönlendirmek istediklerini ve bu bilinci oluşturmayı amaçladıklarını iletti. Turgut, Yeşilay Derneği’nin sigara, alkol, madde, kumar bağımlılığının yanı sıra son olarakta tüketim ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Vali Vekili Salih Gürhan, Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu ve daire müdürleri bisikletçi Cemal Azmi Başkaptan’ı Valilik önünden uğurladı.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.