Paraşütçülerin çilesi

Muğla il merkezinde bulunan Yılanlı dağından uçmak isteyen paraşütçüler, pist taşlık olduğundan yere çadır sererek paraşütlerini açabiliyorlar, yaklaşık 250 metrekarelik alanın iş makinasıyla düzeltilmesi halinde bu çilenin...

Paraşütçülerin çilesi

Muğla il merkezinde bulunan Yılanlı dağından uçmak isteyen paraşütçüler, pist taşlık olduğundan yere çadır sererek paraşütlerini açabiliyorlar, yaklaşık 250 metrekarelik alanın iş makinasıyla düzeltilmesi halinde bu çilenin sona ereceğini belirtiyorlar. Muğla Havacılık Kulübü Başkanı Cumhur Durmaz, “Bu sorun, ilgili kurumlar tarafından istenirse birkaç saatte çözülebilir. Bu pist de hem bizi hem Muğla’yı uçurur” dedi. Muğla il merkezinin hemen üzerinde bulunan Yılanlı dağı, son zamanlarda paraşüt tutkunlarının yeni adresi oldu. Şehir merkezine yakın olmasından dolayı tercih edilen uçuş bölgesi taşlık olduğundan, paraşütçüler yere çadır sererek paraşütlerini uçuşa hazır hale getiriyor.

Zaman zaman bölgeden aynı günde 20’den fazla kişinin uçtuğunu belirten Muğla Havacılık Kulübü Başkanı Cumhur Durmaz, uçtukları alanın 800 metre yükseklikte olduğunu belirterek, “Muğla’nın en iyi uçuş noktalarından biri. İl merkezinde olduğundan çok tercih ediliyor. Sadece Muğla’dan değil Ege’nin diğer illerinden de arkadaşlarımız geliyor. En büyük sorunumuz uçuş noktasının taşlık olması. Ormanlık alan olduğundan yasal olarak bir şey yapamıyoruz. İlgili kurumlara yazı yazdık ama sonuç alamadık” dedi.

Paraşütlerinin zarar görmemesi için yere çadır sererek uçuşa hazır hale gelebildiklerini anlatan Durmaz, “Araçla 20 dakikada tepeye ulaşıyoruz. Daha sonra yürüyerek geçtiğimiz 400 metrelik mesafe ve paraşütleri açtığımız 250 metrekarelik alanın iş makinasıyla düzeltilmesi halinde buraya daha çok paraşütçü gelir. Birkaç saatlik bir çalışmayla çözülebilecek bir sorun ve çözülmesini bekliyoruz. Bu sorun çözüldüğünde buraya yüzlerce paraşütçü gelecek” diye konuştu.

Yılanlı’dan uçuşa geçen paraşütçülerin başta il merkezi ve Karabağlar Yaylası olmak üzere Muğla’nın doğal güzelliklerini havadan seyredebildiğini belirten Durmaz, bazen 4 saat kadar havada kalabildiklerini de açıkladı.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.