ÖZTÜRK: 'hayal kırıklığı yaşıyoruz'

Muğla Ak Parti il başkanı Nihat Öztürk Belediye başkanı Osman Gürün’ün 14 yıllık faaliyet raporunu açıklamasının ardından Gürün’ün eleştiri bombardımanına tuttu. GÜRÜN’ün faa-liyet raporunu değerlendiren...

ÖZTÜRK: 'hayal kırıklığı yaşıyoruz'

Muğla Ak Parti il başkanı Nihat Öztürk Belediye başkanı Osman Gürün’ün 14 yıllık faaliyet raporunu açıklamasının ardından Gürün’ün eleştiri bombardımanına tuttu. GÜRÜN’ün faa-liyet raporunu değerlendiren ÖZTÜRK, büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk bir açıklama yaparak, CHP Muğla Büyükşehir belediye Başkan adayı ve Muğla belediye başkanı Dr. Osman Gürün’ün hazırlattırdığı, 14 yıllık görev süresindeki yatırım ve hizmetlerin yer aldığı tanıtım kitapçığındaki yapılanların kendisinde hayal kırıklığı yaşattığını söyledi.

Öztürk, “Muğla Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün’ün 1999-2013 Faaliyet raporunu hayretler içerisinde okuduk. 14 yıllık görev sürecinde Muğla’ya neler kazandırdığını kendi diliyle açıklayan Sayın Osman Gürün’ün bu süreçte yaşadığı kente faydalı olabilmek adına neler yaptığını sergilediği faaliyet raporu, bizde hayal kırıklığı yarattı. CHP’li belediyelerin yerel yönetimler konusundaki becerisini zaten biliyorduk, faaliyet raporuyla da Başkan Gürün bu durumu tescillemiş oldu. Faaliyet raporuyla Sayın Osman Gürün’ün “Modern ve Model Muğla” hedefiyle neyi kast ettiğini de anlamış olduk. Muğla’yı içinde yaşayan insanlarıyla birlikte yönettiklerini iddia eden Sayın Gürün’ün faaliyet raporunda “Bu kitapçıkta sizlere yapılanlardan gururlanmadan rakamlar, ölçümler, yanıltıcı ve yapılmayacak projelerle boğmadan başardığımız işlerin bir kısmını anlatmaya çalıştık” demiş. Faaliyet raporunda “başarılan işlerin bir kısmını anlatmaya çalıştık” diyen Osman Gürün’e bu vesileyle sormak isteriz. Bunlar başardığınız bir kısım işlerse (!) başardığınız işlerin diğerleri nerede?” dedi.

ÖZTÜRK: “BİRÇOKHİZMET AK PARTİ HÜKÜMETİNİN KEFİLLİĞİNDE YAPILDI”

İl başkanı Öztürk, “Sayın Gürün’ün faaliyet raporunun ilk sırasında Atık Su Arıtma Tesisi yer alıyor. Tesisin sahip olduğu teknoloji ile gururlanan Sayın Gürün sanı yoruz Dünya Bankası’ndan alınan kredinin AK Parti Hükümetinin kefilliğinde sağlandığını unutmuş. Tüm halkımız bilsin ki hükümetimiz kefil olmasaydı Muğla Belediyesi bu krediyi alama yacaktı. Kimse halkı kandırmasın. CHP yerel iktidarında Atık Su Arıtma Tesisi 40 yıl sonra geldi ve Ak Parti hükümetinin kefilliğinde gerçekleşti. Bugün Muğla Belediyesi Hizmet Binası olarak kullanılan tarihi bina yine Ak Parti hükümetinin Kültür Bakanlığı ve Ak Parti Muğla Milletvekillerinin gayretleriyle sağlandı. Yine faaliyet raporunda Sayın Gürün, 14 yılın sonunda Muğla’nın bir Marka Kent haline geldiğini de ifade etmiş. Bu Marka Kent nerede merak ediyoruz. Sayın Gürün’ün 14 Yıllık Faaliyet raporu sıradan belediyecilik anlayışının örnekleriyle dolu. Burada gördük ki Sayın Gürün, Alo Belediye Hattı kurmayı, İtfai yeye hizmet binası kazandırmayı, restorasyonları, bando kurmayı, e dönüşüm hizmetlerini, belediyecilikten ve hizmetten sayıyor. Faaliyet raporunda yer alan yeni mezbaha, yeni yaşam alanları ve kültür merkezi, sosyal tesisler gibi yatırımlar zaten bir şehrin olmazsa olmazları. Sıradan bir belediye bile bunları zaten yapmak zorunda. Bunlar ekstra yatırımlar, kenti uçuracak yatırımlar değil. Bu kapsamda otopark, yeşil alan gibi sıradan belediyecilik hizmetleriyle Muğla nasıl “Özel Bir Kent” oluyor anlamakta güçlük çekiyoruz. Çorba çeşmeleri, belediye beceri kursları, cenaze hizmetleri gördük ki CHP’li belediyenin en önemli projeleri arasında yer alıyor. 14 Yıllık faaliyet raporunun belki de en çarpıcı hizmetlerden birisi “Engelsiz Yaşam” başlığı altında sunulmuş. Anladık ki belediye girişine eklenen engelli asansörü, nerede başlayıp, nerede bittiği belli olmayan (!) hissedilebilir yüzey uygulaması kataloglara girecek kadar önemli. Ancak bu hassasiyeti şehir merkezinde görmek mümkün değil. Gittikçe yükselen kaldırımlar, yine aynı kaldırımların üzerinde yer alan ve birbirine karışan bisiklet ve yaya yolları Muğla’nın 12 yıldızlı kent unvanına yakışan türde uygulamalar. İçme suyuna gelince. Üniversite yerleşkesine getirilmesi sonrasında Ak Partili Meclis Üyesi Ziya Ercan tarafından hazırlanan Sandras Suyu projesini “50 yıllık su ihtiyacımız yok” diyerek reddedenler, bu konuda bir çözüm üretemediler. Şimdi bu projenin uygulanması için çaba gösteriyorlar” dedi.

“BU HESABI BOZACAĞIZ”

AK Parti İl başkanı Öztürk, CHP’nin Büyükşehir adayının hizmet etmek için değil, sadece seçilmek gayesi taşıdığını belirterek, “Faaliyet Raporu; 2014 yerel seçimleri adaylık sürecinde kendi yaşamının Muğla’ya adanmış bir yaşam olarak görülmesini isteyen, partisinin Büyükşehir belediye başkan adayı olarak siyasi referansını ve propagandasını bu çerçeveye oturtan Sayın Gürün’ün 14 yıllık hizmet döneminde Muğla’nın şehircilik konusunda geldiği nokta açısından önemli. Rapor, 14 yıllık süreçte Sayın Gürün’ün seçilmek konusundaki gayretlerinin, hizmet gayretlerinin üzerinde olduğunu ortaya koydu. Biz Ak Parti olarak 14 yılın ardından bugün Büyükşehir adayı olarak sadece tabelasını değiştirip yoluna devam etmek isteyen Sayın Gürün’ün bu hesabını bozacağız” dedi.

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.