Özgürlüğe Döviz Engeli

Ülkemiz’ de 2018 Aralık Ayı itibari ile 3.211.328 (yaklaşık 3,21 milyon) motosikletin trafiğe kayıtlı olduğu yıllık istatistiklerde belirtilirken, bu yıl pandemi sürecinde bireysel kullanımlı ulaşım araçlarına olan ilginin...

Özgürlüğe Döviz Engeli

Ülkemiz’ de 2018 Aralık Ayı itibari ile 3.211.328 (yaklaşık 3,21 milyon) motosikletin trafiğe kayıtlı olduğu yıllık istatistiklerde belirtilirken, bu yıl pandemi sürecinde bireysel kullanımlı ulaşım araçlarına olan ilginin artması, motosikletin gördüğü ilgiyi arttırdığını bilgisi paylaşıldı. Motosiklet satıcıları,  küçük hacimli motosikletlerin satışlarının, geçtiğimiz yıla göre artış gösterdiğini belirtirken, alıcıların özellikle 50 cc olan motosikletlere rağbet gösterdiği açıkladı.

Mustafa YILDIRIM

Salgın sürecinde dolar kurunun yükselmesinden sonra sıfır ve ikinci el motosiklet fiyatlarının tavan yaptığını belirten yetkililer, motosiklet aksesuar ve parça fiyatları da alıcıların cebini zorlar hale geldiği açıklandı.

Yetkisiz olarak ikinci el araç alım satım gerçekleştiren fırsatçılardan dolayı fiyatların yükseldiğini söyleyen alıcılar, artışta kur dalgalanmasının da büyük etkisi olduğunu dile getirdi. Artan pahalılıktan dolayı alım gücünün düştüğünü belirten motosiklet sürücüleri, bu durumdan memnun olmadıklarını söyledi.

Trafikte ulaşım yönünden büyük kolaylık sağlayan motosiklet fiyatlarının düşmesinden umudu kesen sürücüler, fiyatların tırmanışının daha da devam edeceği yönünde görüş belirti.

Al - Sat Fırsatçıları

Uzun yıllar motosiklet tamircisi ve aynı zamanda iyi bir motosiklet sürücüsü olduğunu belirten Olkay Özentürk, motosiklet fiyat artışları hakkında, “İkinci el ve sıfır araçların fiyatlarının yükselmesi, dolar kurunun sürekli olarak dalgalanması ve yetkisiz olarak ikinci el alım satım yapan fırsatçıların bulunması, motosikletin piyasa fiyatlarını olumsuz etkiledi. En küçük motor hacmi olan motosiklet fiyatı 15 bin lira olursa geride kalan yüksek cc markalı motosikletleri satın almak mümkün bile değil!” diye konuştu.

Kur dalgalanmasının sadece motosiklet fiyatlarına değil aksesur ve parça fiyatlarına da etki yaptığını söyleyen Özentürk “Geçtiğimiz yıla göre fiyatlar iki katına çıktı. İnsanlar artık mecburi olmadıktan sonra aksesuar taktırmıyor. Motosikletini tamire getiren müşterilerin çoğu, parça fiyatlarını fazla buluyor.” anlatımında bulundu.

Uzmanına Danışmak

İkinci el motosiklet alırken dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken motosiklet tamircisi Özentürk” Genellikle ikinci el satışlarında karşılaştığımız durumlar, genellikle motosiklet aksamından anlamayan kişiler, ya arızalı ya da ayıplı motor satın alıyor. Zor duruma düşmemek veya iki kez masraf etmemek için mutlaka bir motosiklet uzmanına danışıp, teknik destek almak gerekir.” diye öneriler getirdi.

“Motosiklet binmek bir özgürlüktür!” diyen Özentürk, sürücülerin dikkatli olmaları konusunda da uyarılarda bulunup, özellikle belediyelerin park bahçe sulamalarından kaynaklı, yolların ıslak ve kayganlığına dikkat edilmesinin önemini vurguladı.

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.