Özelleştirme eylemine polis müdahalesi

Milas ilçesinde termik santrallerin özelleştirilmesini protesto eden gruba polis müdahale etti.Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesini protesto eden bir grup işçi, AK Parti Milas İlçe Başkanlığına...

Özelleştirme eylemine polis müdahalesi

Milas ilçesinde termik santrallerin özelleştirilmesini protesto eden gruba polis müdahale etti.

Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesini protesto eden bir grup işçi, AK Parti Milas İlçe Başkanlığına yürümek istedi. Grubun binaya ulaşmasına 50 metre kala, çevik kuvvet ekipleri barikat kurdu. Barikata rağmen yürüyüşe devam eden işçilere TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi. Gruptan bazıları kaldırım taşlarını sökerek polise attı.

Bu sırada Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Temsilcisi Fatih Erçelik'in polis tarafından gözaltına alındığı yönündeki söylenti üzerine ortam yeniden gerildi. Yaşanan arbedede yaralanan 12 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Maden-İş Sendikası Yatağan Temsilcisi Süleyman Girgin yaptığı açıklamada, iktidarı bu kararından vazgeçirmeye çalışmak için eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. Girgin’in açıklamasının ardından eylemci grup, daha sonra slogan atarak dağıldı.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.