Özden, 40 yıl sonra aynı camide

Yaz Kur’an Kursları Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de başladı. Menteşe’de Şeyh Camii’nde düzenlenen törene 40 yıl önce aynı camide Kur’an Kursu’na gelen AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden...

Özden, 40 yıl sonra aynı camide

Yaz Kur’an Kursları Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de başladı. Menteşe’de Şeyh Camii’nde düzenlenen törene 40 yıl önce aynı camide Kur’an Kursu’na gelen AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden de katıldı.

Muğla’da Yaz Kur’an Kursları Menteşe Şeyh Camii'nde düzenlenen tören ile başladı. Törene AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, kursiyer öğrenciler ve aileleri katıldı.

Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Kocak, Yaz Kur’an Kursları’nın açılışında yaptığı konuşmada, geçen yıl yaz Kur’an kurslarında Muğla genelinde 23 bin çocuğa eğitim verildiğini söyledi. Koçak, 138 camide, haftada 5 gün, günde üç saat süre ile kurs verileceğini belirterek,”Bu kurslarımız ülke genelinde, soydaşlarımızın, yurttaşlarımızın yaşadığı yurt dışında Diyanet İşleri Başkanlığımızın bulunduğu yerlerde bugün itibari ile başladı. Bu seneki sloganımız ‘Camiye Koşalım, Kur’an ile Buluşalım’ Bu çağrımıza kulak verdiniz, camilerimize koştunuz geldiniz, hepiniz hoş geldiniz. Sizleri aramızda misafir edeceğiz. Bir yandan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğreneceğiz, diğer taraftan inancımızı, ibadetimizi, güzel ahlakı, birbirimizi sevmeyi, birbirimize saygı duymayı, yaratılan her şeyi sevgi ve şefkat ile bakmayı öğreneceğiz. Bütün bunları bize öğreten mukaddes kitabımız. Bu bunu öğrendiğimiz zaman bütün güzellikleri de öğrenmiş olacağız” dedi.

Bundan 40 yıl önce aynı camiye kendisinin de Kur’an-ı Kerim öğrenmek için geldiğini belirten AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, “Burada hayatınızın en önemli anılarını yaşayacaksınız. Burada yaşadıklarınız ve öğrendikleriniz sizin hayatınızda önemli bir yer işgal edecek. Bugün tesadüf oldu. Ben bundan tam 40 yıl önce burada, bu camide idim. 1974 Kıbrıs Barış hareketi döneminde benim de bu caminin her bir santimetre karesinde anılarım var. 40 yıl sonra da geleceğimizin teminatı olan siz çocuklar ile birlikte olmaktan daha mutluluk verici bir olay olamaz” dedi.

Yaz Kur’an kurslarının bitiminde yarışma düzenlenmesini, dereceye giren kursiyerlerin ödüllendirilmesini isteyen AK Parti Muğla Milletvekili Özden, düzenlenecek törene de katılacağını söyledi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.