Özcan’ın cezası ertelendi

Yatağan TES-İş Sendikası Teşkilat Sekreteri Kemal Özcan’ın, dönemin başbakana Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 420 günlük ceza paraya çevrildi ve 5 yıl ertelendi.Kemal Özcan, Yatağan Termik Santralın...

Özcan’ın cezası ertelendi

Yatağan TES-İş Sendikası Teşkilat Sekreteri Kemal Özcan’ın, dönemin başbakana Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 420 günlük ceza paraya çevrildi ve 5 yıl ertelendi.

Kemal Özcan, Yatağan Termik Santralın özelleştirme sürecinde 19 Nisan 2014 tarihinde TES-İş Sendikası Zonguldak Şubesinin Zonguldak İlinde düzenlediği mitingde işçilere, o tarihte Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren slogan  attırdığı gerekçesiyle Erdoğan tarafından hakkında Zonguldak 5. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.  Dava sonunda Kemal Özcan 420 gün hapis cezasına çarptırıldı ve cezası 7 bin 80 TL paraya çevrildi. Mahkeme Özcan’ın cezasını bir daha aynı suçu işlememe kaydıyla 5 yıl erteledi.  Ancak mahkeme masrafı ve avukat masrafı olan 1825 TL’yi ödemeyi hükmetti.

İtiraz kabul edilmedi, Özcan bu kararı Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etti ancak itiraz kabul edilmedi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.