Özata’dan yönetici değerlendirmelerine tepki

Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi Başkanı Mürsel Özata, okul müdürlerinin görevlendirilmesinde liyakat, ehliyet ve kariyerin ortadan kaldırıldığını belirterek, görevlendirmelerde yapılan değerlendirmelerde büyük haksızlıklar...

Özata’dan yönetici değerlendirmelerine tepki

Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi Başkanı Mürsel Özata, okul müdürlerinin görevlendirilmesinde liyakat, ehliyet ve kariyerin ortadan kaldırıldığını belirterek, görevlendirmelerde yapılan değerlendirmelerde büyük haksızlıklar yapıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda dört yılını tamamlamış müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının yöneticilik görevleri yasada yapılan değişiklikle 13Haziran2014 tarihinde sona erdi.

Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi ve Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi Başkanı Mürsel Özata, yeni görevlendirmelerde büyük haksızlıklar yaşandığını belirterek, değerlendirmelerde liyakat, ehliyet ve kariyer ölçülerinin tamamen ortadan kaldırıldığına dikkat çekti.

Değerlendirmelerde hükümet yanlısı sendika üyelerine pozitif, diğer sendika üyelerine ise negatif ayrımcılık yapıldığını ileri süren Özata; “Nitekim Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 11/08/2014 tarih ve 28445389-899.00.00/5883 sayılı toplantı davet yazısı ile 13/08/2014 Çarşamba günü saat:14.00'de Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan Doğan başkanlığında yapılan yöneticiler toplantısında; 4 yılını dolduran yöneticilerin performans değerlendirilmesini yaparken tabi ki yöneticilerin hangi sendikaya üye olduklarını bakacağını, kendisini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getiren gücün emirlerini yapmakla mükellef olduğunu, facebook, twitter, instgram, whatshapp gibi programları kullanmayanlarla bu yolu yürüyemeyeceğini, iktidar partisinin değerlendirmesinin kendisi için önemli olduğunu,  Fethiye'ye yeni gelmesinden dolayı hiçbir yöneticiyi tanımadığını bu yüzden Fethiye'ye ilk geldiğinde tanıdığı üç, daha sonra tanıdığı dört olmak üzere yedi manevi liderin değerlendirmesine göre değerlendirme yapacağını, biz memuruz ne emredilirse onu yaparız diyerek yönetici değerlendirmesini objektif kriterlerle yapmayacağını açıkça beyan etmiştir.

Bu açık beyanla artık yeni yönetici görevlendirmede; kariyer, ehliyet, liyakat tamamen ortadan kalkmıştır. Bunun yerine torpilin, kayıtsız şartsız biatın, ikili ilişkilerin, masa başı arkadaşlıkların, aynı dünya görüşüne ve aynı ideolojiye sahip olmanın, iktidarın sendikasına üye olmanın esas alındığı bir anlayış resmen açıklanmış ve ispat edilmiştir.”dedi.

15 Ağustos tarihinden sonra Bilgi Edinme Kanunu doğrultusunda idarecilere verilen puanları isteyeceklerini ifade eden Özata; “Üyemiz yöneticiler başta olmak üzere tüm idarecilere vereceğiniz puanları bilgi edinme kanunu çerçevesinde isteyeceğiz. Hadi yöneticilerimizin haklarını puanlama yaparken gaspedin de görelim.

Buradan bir kez daha sesleniyorum; kendisini yargının üstünde görenler, insanların kazanılmış haklarını, sosyal statülerini, yılların emeğini, birikimini bir gecede yok edenler, kendi memurlarını, kendi öğretmenlerini, kendi kadrolarını kısacası kendi devletini oluşturmaya çalışanlar, ‘bizden olmayanları aramızda barındırmayız’ diyenlerle mücadelemiz hem bu dünyada hem de ahirette devam edecektir. İki elimiz iki yakalarındadır.  “diye konuştu.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.