Özata: görevlendirmeler iptal edilmeli

Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi Başkanı Mürsel Özata, İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyelerindeki şube müdürlüğü görevlendirilmelerinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.“Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda hukuk...

Özata: görevlendirmeler iptal edilmeli

Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi Başkanı Mürsel Özata, İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyelerindeki şube müdürlüğü görevlendirilmelerinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

“Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda hukuk tanımaksızın yaptığı uygulamalar sonucu Milli Eğitimde yaşanan karmaşalar artık son uygulamalardan sonra kaos haline dönüşmüştür.” Diyen Özata,          Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan 18/12/2012 tarih ve 2012/44 Sayılı Genelge ile İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlükleri bünyesindeki şube müdürlüklerine belirli şartlarla görevlendirme/atama yapılacağı bildirilmişti.

Bu genelgenin yayınlanmasını müteakip ilimizde de acil bir şekilde başvurunun ne zaman biteceği belirtilmeyen en kısa zamanda diye muğlak bir ifade kullanılarak kanaatimizce duyuru yapılmış olmak için bir duyuru yapılmış ve bu kısa sürede gelen dilekçelerden ehliyet ve liyakat kriterlerinin göz önüne alınmadığını düşündüğümüz şube müdürlüğü görevlendirilmeleri yapıldığı bilinmektedir. Üstelik bu görevlendirmelerde artık bariz bir şekilde belli bir sendikanın yönetici ve üyeleri özellikle tercih edilmiştir.

Bu görevlendirmelere hukuki dayanak oluşturan 18/12/2012 tarih ve 2012/44 Sayılı Genelgeye iptali talebiyle Genel Merkezimiz tarafından dava açılmış ve görevlendirmeler yerine bir an önce “şube müdürlüğü sınavı” yapılması istenmiştir. Doğru olan görevlendirmeler değil, bir an önce sınav yapılarak bu kadrolara asaleten atama yapmaktır.

Sendikamızın başlattığı hukuki süreç devam ederken Bakanlığınızca çıkarılan 29/12/2012 tarih ve 2012/46 Sayılı Genelge ile 18/12/2012 tarih ve 2012/44 Sayılı Genelge yürürlükten kaldırılmıştır. Genelge yürürlükten kaldırılmış olmasına rağmen bu genelgeye dayalı olarak yapılan görevlendirmeler hala iptal edilmemiştir. Hukuki dayanağı, yürürlükten kalkmış bir genelge olan, bu görevlendirmelerin iptal edilmemesi hem anlaşılmaz hem de hukuk dışı bir durumdur.

Şube Müdürlüğü görevlendirmelerin 2012/44 sayılı genelge ile değil de 21012/43 sayılı genelgeye dayalı olarak yapıldığının beyan edilmesi kesinlikle duruma haklılık kazandırmak için ortaya atılan bir iddiadır. Zira 04/12/2012 tarih ve 2012/43 Sayılı Genelge ile İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin kadro ihdasları yapılmış işbölümlerinin nasıl yapılacağı belirtilmiştir. Görevlendirmelere dayanak teşkil ettirilmesinde hukuka uyarlılığı bulunmadığı kanaatindeyiz.”şeklinde konuştu.

Suç duyurusunda bulunulacak

Görevlendirmeler ile ilgili olarak ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildiren Özata, “Bu görevlendirmelerin iptal edilmemesi ve yapılmaya devam edilmesi durumunda bu görevlendirmeyi yapan ilgililer hakkında genel merkezimizce suç duyurusunda bulunulacak ve görevlendirmelerin iptali için davalar açılacaktır. Bu durumun da eğitimde çok büyük bir kaosa yol açacağı aşikârdır.

Bu olay yaşanırken bu olayı kendilerine göre yorumlayıp Türk Eğitim-Sen’i karalamaya çalışanlara da buradan seslenmek istiyorum.

Genel Merkezimiz tarafından 18/12/2012 tarih ve 2012/44 Sayılı Genelgeye iptali talebiyle dava açılmış ve görevlendirmeler yerine bir an önce “şube müdürlüğü sınavı” yapılması istenmiştir. Dava dilekçemizde bu genelgenin öğretmen dışı personele öncelik verilmesine dair hükmünün iptali diye kesinlikle hiçbir şekilde yer verilmemiştir. Buradaki dayanağımız hak sendikacılığı yaptığımız için görevlendirme değil sınava dayalı şube müdürlüğü atamalarını biran önce yapılması isteğimizdir. Sınava ister öğretmen ister şef kim girme şartlarına haiz ise sınava girsin ve aldığı puana göre bu görevlere hakkı ile gelsin istedik.  Bu davayı sanki Türk Eğitim-Sen’in şefler şube müdürü olmasın diye dava açılmış gibi gösterenleri, deprem sonrası millet can derdinde iken mağdur insanların mallarını çalarak bundan nemalanmaya çalışan ruhsuzlara benzetiyorum.

Türk Eğitim-sen üyeleri idari personeli istifa ettirip kendi sendikasına üye kazandırmak için alçakça, gayri ahlaki, asılsız ve mesnetsiz iddialarla Türk Eğitim-Sen’i karalamaya çalışanları isnat ettikleri tüm suçlama ve iddiaları ispata davet ediyorum. İspat edemedikleri takdirde sendikamın onur, şeref ve saygınlığına saldırma ve iftira atma konularında hukuki olarak gerekli işlemlerimin Türk Eğitim-Sen olarak yapılacağını beyan ederim.”dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.