Osman Can Yenice, aday adaylığını açıkladı

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Osman Can Yenice, MHP’den Menteşe Belediyesine aday adayı olduğunu açıkladı. Yenice “Derdimiz menteşe, ikbal peşinde koşmuyoruz” dedi.İl binasında gerçekleşen açıklamaya, İl Başkanı...

Osman Can Yenice, aday adaylığını açıkladı

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Osman Can Yenice, MHP’den Menteşe Belediyesine aday adayı olduğunu açıkladı. Yenice “Derdimiz menteşe, ikbal peşinde koşmuyoruz” dedi.

İl binasında gerçekleşen açıklamaya, İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Menteşe İlçe Başkanı Şevket Tokur, il ve ilçe yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

Osman Can Yenice yaptığı açıklamada; “Ben Menteşe’nin Yenice mahallesindenim. Yabancı bir yöreden değilim. Bir çoğumuzun olduğu gibi tütün tarlasından çıkan yarı memur, yarı çiftçi bir ailenin çocuğuyum. 85 yılında Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. 1986 yılında da İçişleri Bakanlığında Başkontrolörü olarak görev yaptım. Biz kontrolörler olarak yerel yönetimler, yani mahalli idareler üzerinde denetim yaparız. 27 yıldır bu işi yapıyorum. Benim bu yöreye bir gönül borcum var. Kaçmamam gerektiğini düşünüyorum. Menteşe Belediyesi yeni kurulacak bir belediye olduğu için gerçekten bir ateşten gömlek. Bu ateşten gömleği giymeye, elini taşın altına sokmaya niyetlenen herkese saygı duymak lazım. Menteşe gerçekten zor. Çünkü artık il çapında büyükşehir uygulaması başladı. Menteşe’nin bir ucu Gazeller, bir ucu Dağpınar. Bu sahada birimlerin oluşturulması belediye başkanının insiyatifine bırakılmıştır. Dolayısıyla bu geçiş sürecinde seçilecek belediye başkanı çok önemli. Bizde düşündük bu geçiş sürecinde burada olmamız gerektiğine karar verdik. Bunun için Menteşe Belediyesi Aday Adaylığımı açıklıyorum. Uzun yıllar sonra MHP’den merkez ilçe için iki belediye başkan aday adayı oluyor.  Buda partiye olan ilginin artmakta olduğunu gösteriyor. Şayet ben aday olmazda Nazmi İyibilir aday olursa her türlü teknik desteği kendisine veririm. Gerekirse yardımcısı olarak da altında çalışırım. Derdimizi Menteşe başka bir şey değil. İkbal peşinde koşmuyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 847 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.