Ortaköy’e ilave şebeke hattı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Menteşe ilçesi Ortaköy mahallesi içme suyu şebekesinde uzun süredir yaşanan düşük su basıncı sıkıntısı ilave hat döşeyerek giderdi.İl genelinde...

Ortaköy’e ilave şebeke hattı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Menteşe ilçesi Ortaköy mahallesi içme suyu şebekesinde uzun süredir yaşanan düşük su basıncı sıkıntısı ilave hat döşeyerek giderdi.

İl genelinde su sıkıntılarını çözmek için çalışmalarına devam eden MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda son olarak Menteşe İlçesi Ortaköy mahallesinde uzun süredir devam eden düşük su basıncı sorununu giderdi. Mahalledeki içme suyu şebeke hattı konusundaki şikâyetleri değerlendiren MUSKİ 3. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri mahallede çalışma başlattı. Ekipler iki günlük yoğun çalışmayla, mahalleye yeni bir içme suyu şebeke hattı yaptı.

Daha önce tek hattan beslenen Ortaköy mahallesine çalışma sonucu iki koldan su verilip, düşük su basıncı sorununu ortadan kaldırıldı. Ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmadan sonra mahalleye sorunsuz şekilde su verilmeye başlandı.

“Su Sorunlarını Tek Tek Çözüyoruz”

Konu hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, yaklaşan yaz sezonunda vatandaşların su sıkıntısı çekmemesi adına yoğun bir çalışma programı uyguladıklarını belirtti. Ayrıca Ülgen, “Ortaköy mahallemizde yüksek yerlerdeki yerleşimlere ve çok katlı evlerin üst katlarına su ulaşmasında basınç sıkıntısı yaşanıyordu. Bu nedenle ekiplerimiz çok kısa süre içerisinde yeni içme suyu hattı yaptı ve mahalle iki koldan beslenmeye başlandı. Bu kadar önemli bir çalışmayı çok kısa süre içerisinde bitirip mahallenin su sorunun çözen ekiplerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Başvurduk Hemen Sorunumuz Çözüldü”

Ortaköy Mahalle Muhtarı Tefik Kıloğlu, mahallerindeki düşük su basıncı nedeniyle MUSKİ’ye başvurduklarını ve ekiplerin iki gün içerisinde bu sorunu çözdüğünü söyledi.

Kılıoğlu, “Mahallemizde yapılan içme suyu hattı 25-30 yıl önce 150 haneye uygun olarak projelendirilmiş. Ancak mahallemizin nüfusu 500-600 haneye çıkınca özellikle yaz aylarında evlerin ikinci katlarına suyun aktarılmasında sıkıntı yaşıyorduk. Bu nedenle MUSKİ ekiplerine başvuru yaptık. Sağ olsunlar onlarda iki gün içerisinde yaptıkları ek içme suyu hattıyla birlikte su sıkıntısı ortadan kaldırdılar. Ayrıca mahallemizdeki içme suyu hattında ağaç köklerinin tıkadığı noktalar ekipler tarafından temizlendi. Başvurumuzu hemen dikkate alan ve su sıkıntımızı gideren MUSKİ’mize ve Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.