Ortaca’da yol sıkıntısı

Ortaca ilçesini Dalyan Mahallesi’ne bağlanan 11 kilometrelik karayolunda yarım kalan çalışmalar sürücülere zor anlar yaşanıyor.Ekşiliyurt, Kemaliye ve Okçular Mahallelerinin içinden geçen yolun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini...

Ortaca’da yol sıkıntısı

Ortaca ilçesini Dalyan Mahallesi’ne bağlanan 11 kilometrelik karayolunda yarım kalan çalışmalar sürücülere zor anlar yaşanıyor.

Ekşiliyurt, Kemaliye ve Okçular Mahallelerinin içinden geçen yolun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirten Kemaliye Mahalle Muhtarları Zeynel Altın, “Yıllardır sürüncemede kalan Ortaca Dalyan yol artık bitirilmelidir. Bu yol mahallelerimizin içinden geçtiğinden sık sık ölümlü ve maddi hasarlı kazalar meydana gelmektedir. Yetkililerden bu karayolunun bir an önce bitirilip, ışıklandırılmasını istiyoruz. Turizm sezonunun başladığı bu günlerde trafik akışı yoğun bir şekilde devam etmektedir. Yolun Devlet Karayolları’ himayesine alınıp, bir an önce bitirilmelidir. Olacak kazalardan endişe duyuyoruz” dedi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise; Büyükşehir yasasıyla bildiğiniz gibi, mahallelerin ilçe merkezine bağlanması ile birlikte ana yollar büyük şehre bağlandı. Bu yolların bağlanma süreci biraz zaman aldı. İlçelerdeki hangi yolların, hangi metredeki yolların, hangi bulvardaki yolların büyükşehre bağlanacağı konusunda alt yapı hazırlandı. Bu yolların hangilerine ilçe belediyeleri, hangilerini de büyükşehir yapacağı belli olacak. Bu netleşme olduktan sonra Büşükşehir Belediyesi yatırım programı çerçevesinde buralara yatırım yapılacağı belli olacaktır. Biz hem dalyan yolunu, hem de Sarıgerme Yolu’nu filizi betelerini ve projelerini eksiksiz olarak büyükşehir’e verdik. Sadece yatırım yapma iradesi aşamasındayız. Gelişmeler bundan ibaret” dedi.

Ortaca-Dalyan Karayolu’nun İl Özel İdaresi, Kapanan Dalyan ve Ortaca Belediyesi tarafından çalışmaların yapıldığını bildiren Başkan Karaçelik; “ Herkisin bildiği gibi bu yol sahipsiz yol alarak adlandırıldı. Ne Özel İdare uhdesinde oldu, ne karayolları statüsünde, nede turizm yolu olduğu belli olmayan bir yoldu. Bir şeyin yapılabilmesi için can güvenliğinden önemdi değildi. Bizde bu konuda Dalyan Belediyesi, Ortaca Belediyesi ve Valiliğimizin bir araya gelmesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 8 metrelik yolu 20 metreyi çıkardık. Ortaca’dan Dalyan’a yani sağ kısmını asfaltladık; bu aşamadan sonra büyükşehir yasası da çıkınca maalesef bu işbirliğinin devamı gelmesi mümkün olmadı. Bu yolun alt yapısı hazırlanan bu yolun büyükşehirden bitirilmesi için hızla isteyeceğiz. Bu konuda destek alacağımızı umuyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.