Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali başladı

Ortaca ilçesinde düzenlenen 18. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali, renkli görüntülerle başladı. Festival Belediye Tören Alanı’nda saygı duruşu ve Fethiye Belediyesi’nin Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı’nın...

Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali başladı

Ortaca ilçesinde düzenlenen 18. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali, renkli görüntülerle başladı. Festival Belediye Tören Alanı’nda saygı duruşu ve Fethiye Belediyesi’nin Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Motorcuların öncülük ettiği, kortej yürüyüşü ile başladı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “ Çok değerli Milletvekilim, İl Başkanım, Muğla Belediye Başkanım, İl Genel Meclis Üyelerim, Siyasi Partimizin İlçe Başkanları, Belediye Başkanlarım, Muhtarlarım, Belediye Meclis Üyelerim ve çok değerli misafirler. Ortaca 18. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali’ne hepiniz hoş geldiniz. Arada yapılamayanlar hariç festivallerimiz 21 yıl önce yapılmaya başladı. Ortaca Festivallerinin başlamasına vesile olan Rahmetli Kemal Şahin ve Koray Yalı’lıya rahmetle anmadan geçemeyeceğim. Ondan sonra gelen belediye başkanlarımızda bu festivallerimizin sürekli ve devam etmesini sağlayan Belediye Başkanlarımızı ve Belediye Meclis Üyelerine buradan teşekkür etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Ortaca Festivali 2 yıldır yapılamadı, bunun denenini alt yapı çalışmaları ve fiziki koşulların ve ekonomik koşulların yetersiz olması nedeniyle 2 yıl yapamadık. Bu yıl festivali 24 Haziran’a aldık, niye? Geçmiş Yıllarda gençlerimizi bir sözümüz vardı. Ben sizlerin sınava stresini attıktan sonra bu festivali yapacağım. Sınav maratonu içinde yeterince eğlenemediniz demiştim. Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran’a denk getiremedik. Buda gençlerimize verdiğimiz sözümüzden dolayıdır. Umarım gençlerimizin sınavları iyi geçmiştir, bu festivalde doya doya yaşayıp, eğlenirler. Festivalimiz bu yıl biraz genişleyerek sokak etkinlikleri ile zenginleşti. Bunun yanında Azerbaycan’dan, Rodos’tan, Avustralya’dan değişik gösteri ve müzik gruplarımız vardır. Umarım gelecek yıllarda bu dahada ilerler, daha da Uluslar arası nitelik kazanır. Festivallerin amaçları yapıldığı yörelerin aynı amaç ve aynı gaye içinde etrafında birleşmesini sağlamaktır. Ortaca 18. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali bu olgulara, esnaflarımıza bol kazanca ve izleyicilere de hoşça vakit geçirmelerine vesile olur. Hep bu düşünceler ile hepinize saygıyla ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in konuşmasından sonra Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği Halk Dansları Ekibi gösteri yaptı.

Muğla Milletvekili Op.Dr. Nurettin Demir, Eski Milletvekili Dr. Ali Arslan, Muğla Belediye Başkanı Op.Dr. Osman Gürün, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve çok sayıda vatandaş katılıp, açılan stantları gezdiler.

Festivalin birinci gecesinde Burdur Yarenler ile Teke Gurubu sahne alırken, geceyi Azerbaycan 11-14 Yaş arası 18 kişilik ekipten oluşan “Asiman” Azerbeycan Dans grubu oyunlarıyla izlemeye gelenleri unutulmayacak bir gece yarattı.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.