Ormanlık alan çöplüğe döndü

Muğla’nı Menteşe ilçesi Düzen mevkiindeki ormanlık alana bırakılan çöp yığınları görenleri isyan ettirdi.Mustafa YıldırımMuğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Düzen mevkiinde bulunan ormanlık alana vatandaşlar tarafından...

Ormanlık alan çöplüğe döndü

Muğla’nı Menteşe ilçesi Düzen mevkiindeki ormanlık alana bırakılan çöp yığınları görenleri isyan ettirdi.

Mustafa Yıldırım

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Düzen mevkiinde bulunan ormanlık alana vatandaşlar tarafından bırakılan çöp yığınları görenleri hayrete düşürürken, tepkilere de neden oldu. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin, çok sayıda günü geçmiş malzemeyi ve cam parçalarını ormanlık alana bırakıp gittiği belirlenirken, inşaat molozlarının da atıldığı ormanlık alan adeta çöp yığınlarıyla dolup taştı.

Düzen sakinleri, “Bizler burada yıllardır yaşıyoruz. Bu ormanlar bizim doğa kaynağımız, ciğerimiz. Bu doğal güzelliklerimize sahip çıkıp, korumamız gerekiyorken, ormanlık alana bırakılan çöp yığınları insanlığımızdan utandırdı. Ormanlık alan içerisine gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri çöplüğe götürüp atmak yerine, ormanlık arazi içerisinde boş alanlara bırakarak gidiyorlar. Çok sayıda atığın bırakıldığı ormanlık alan adeta çöp yığınlarıyla dolup taşıyor. Muğla’nın en güzel ormanlarının bulunduğu mevkide oluşan bu manzara utanç verici. Doğamızın bu şekilde kirletilmesine izin vermemeliyiz" dediler.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.