Orman yangınları büyümeden söndürüldü

Marmaris ilçesinde aynı günde iki farklı noktada meydana gelen yangınlar, zamanında müdahale ile büyümeden söndürüldü.İlk yangın, Marmaris’in Turunç Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. Bir turistlik tesisin yanında...

Orman yangınları büyümeden söndürüldü

Marmaris ilçesinde aynı günde iki farklı noktada meydana gelen yangınlar, zamanında müdahale ile büyümeden söndürüldü.

İlk yangın, Marmaris’in Turunç Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. Bir turistlik tesisin yanında bulunan arazideki otların tutuşması sonucu yükselen alevleri gören çevre sakinleri, itfaiyeye haber verdi. Bölgenin yakınında bulunan Osmaniye Mahallesi'ndeki yangın söndürme ekipleri ve Marmaris'ten havalanan Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme helikopteri kısa sürede yangın yerine ulaşarak alevleri büyümeden söndürdü. Yaklaşık 500 metrekarelik otluk alanın zarar gördüğü yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Turunç’ta meydana gelen yangının ardından ikinci bir yangın daha meydana geldi. Beldibi Mahallesi Gökbel mevkiinde bulunan bir elektrik dağıtım trafosunun giriş bölümündeki elektrik direğinden aşırıcı sıcak nedeniyle çıkan kıvılcımlar ormanlık alandaki çalıları tutuşturdu. Alevleri gören Özel Türk Koleji güvenlik görevlileri Alo 177 hattını arayarak ihbarda bulundu. Kısa sürede yangın yerine ulaşan itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri ormanlık alana yayılmak üzere olan alevlere köpük sıkarak söndürmeyi başardı. Yangında 60 metrekarelik bir alan zarar gördü. Her iki yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.