Orman yangınında sabotaj şüphesi

Datça’da meydana gelen orman yangını hızlı ve etkin mücadele sonucu büyümeden kontrol altına alınırken yangından 10 dönüm orman arazisi yandı. Yangının çıktığı anda bölgeden uzaklaşan şüpheli araç sabotaj ihtimalini...

Orman yangınında sabotaj şüphesi

Datça’da meydana gelen orman yangını hızlı ve etkin mücadele sonucu büyümeden kontrol altına alınırken yangından 10 dönüm orman arazisi yandı. Yangının çıktığı anda bölgeden uzaklaşan şüpheli araç sabotaj ihtimalini gündeme getirdi.

Datça ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın zamanında müdahale sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı. 10 dönüm alanın kül oluğu yangında bölgeden uzaklaşan şüpheli araç sabotaj ihtimalini gündeme getirdi.

Önceki gün saat 17.30 sıralarında Datça’nın Emecik Mahallesi Akkumluk mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle batıdan doğu istikametine doğru ilerleyen yangına Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve Datça Orman Şefliği ekipleri tarafından kısa sürede müdahale edildi. Yamaç ve sarp bir bölgede etkili olan yangına havadan 2 uçak ve 3 yangın söndürme helikopterinin yanı sıra karadan da 10 arazöz, 5 su tankeri, 5 teknik eleman, 120 orman işçisi ve çok sayıda Emecik Mahallesi sakini tarafından müdahale edildi.

Yangın havadan ve karadan yürütülen yoğun müdahale sayesinde daha geniş bir bölgeye yayılmadan kontrol altına alındı. Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Turan Coşkun ve Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar da olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını yerinden takip etti. Söndürme çalışmaları sırasında bir arazöz devrilmeye tehlikesi geçirdi.

Yangın bölgesine karadan ulaşan ilk arazöz ekibi, yanan bölgeden hızla uzaklaşan beyaz renkli bir araçtan şüphelendi. Plakası alınamayan araç, hızla bölgeden uzaklaştı. Datça’da geçtiğimiz yıl farklı bölgelerden aynı anda başlayan yangınların ardından, yanan bölgeden uzaklaşan şüpheli araç sabotaj ihtimalini yeniden gündeme getirdi. 10 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.