ORGANLARI HAYAT VERECEK

Milas’a bağlı Selimiye beldesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında yaralanan ve yoğun bakıma alınan 16 yaşındaki Oğulcan Eray Yılmaz’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışladı.5 Mart...

ORGANLARI HAYAT VERECEK

Milas’a bağlı Selimiye beldesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında yaralanan ve yoğun bakıma alınan 16 yaşındaki Oğulcan Eray Yılmaz’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışladı.

5 Mart tarihinde Milas’a bağlı Selimiye beldesinde ehliyetsiz olarak kullandığı 34 FG 3936 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybederek bir marketin bahçe duvarına çarpan Oğulcan Eray Yılmaz(16), 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 9 gündür tedavi altında bulunan Oğulcan Eray Yılmaz’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışladı. Organlarının bağışlanabilmesi için aileyle görüşen 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Birimi Sorumlusu Dağıstan Daniş, ailenin organ bağışında bulunduğunu duyurdu.

Baba kendi organlarını da bağışladı

Oğulcan Eray Yılmaz’ın babası Behzat Yılmaz’ın da organ bağışında bulunduğunu belirten Dağıstan Daniş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ayın beşinde trafik kazası meydana gelmişti. Yoğun bakıma aldığımız hastamızın bugün beyin ölümü gerçekleşti. Ailemiz duyarlılık göstererek oğullarının organlarını bağışladılar. Hem de kendileri organ bağışında bulundular. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.”

“Organlar başka ülkelere de gidebilir”

Oğlunun ve kendisinin organlarını bağışlayarak örnek bir davranış sergileyen Behzat Yılmaz, bağışlanan organların din, dil, ırk gözetilmeden hastalara can vermesini istediğini belirterek, “Doktorlarımızdan bir ricam olacak. Lütfen organları dağıtırken ayırım gözetmesinler. Bu organlar bir Amerikalı vatandaşa da Müslümana da Hıristiyan’a da gidebilir. Organlar bir kişiyi, bir aileyi mutlu edecekse en büyük mutluluk budur bizim için. Bize de birileri organ bağışlasaydı biz sevinecektik. Biz bunu bildiğimiz içinde bir başka insanlar sevinir diye yavrumuzun organlarını bağışladık. Organ bağışında bulunmaları için bütün insanlara da tavsiye ederim. O beden toprakta çürüyeceğine başka insanlara hayat versin. Tüm insanlar organ bağışlasın ki canlar yanmasın, eksik kalmasın” dedi.

“Büyük ihtimalle genç hastalara gidecek”

Organların henüz çıkarılmadığını söyleyen Dağıstan Daniş, şunları aktardı:

“İlk önce çıkarılacak organlar tespit edildikten sonra ekiplerimiz gelecek ve çıkarılan organları ihtiyacı olan, nakil bekleyen hastalara götürecek. Organlar şu an acil durumdaki bekleme listesinde olan, kan ve doku uyumu sağlayan hastalara gidecek. Organlar özellikle yüzde 99 genç hastalara gidecek.”

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.