Ölü caretta tehlike saçıyor

Datça ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi’nde yaklaşık bir ay önce girdiği tahmin edilen azmaktan çıkamayarak ölen caretta caretta etrafa verdiği kötü koku nedeniyle çevre sakinlerini rahatsız ediyor.Nesli tükenmekte olan caretta...

Ölü caretta tehlike saçıyor

Datça ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi’nde yaklaşık bir ay önce girdiği tahmin edilen azmaktan çıkamayarak ölen caretta caretta etrafa verdiği kötü koku nedeniyle çevre sakinlerini rahatsız ediyor.

Nesli tükenmekte olan caretta carettalara karşı başlatılan mücadelelere rağmen Muğla’nın Datça ilçesi Karaköy Mahallesi’nde deniz kenarındaki azmakta çürümeye terkedilen caretta caretta etrafa verdiği kötü koku ve yaydığı mikrop nedeniyle çevredeki vatandaşları tedirgin ediyor. Yaklaşık bir ay önce öldüğü tahmin edilen caretta carettanın kimse tarafından azmaktan çıkartılarak gömülmemesi ve azmakta çürümeye terk edilmesi Karaköy Mahallesi sakinlerini harekete geçirdi. Yetkilileri göreve çağıran mahalle sakinleri arazilerine giderken leş kokusundan geçemediklerini ve denize girip, balık tuttukları yerde bu tür olayla karşı kaldıklarından rahatsız olduklarını ifade etti. Caretta caretta leşi yüzünden tehlike altında olduklarını iddia eden mahalle sakinleri, çürüyen ve etrafa tehlike saçan caretta carettanın azmaktan alınarak gömülmesi için yetkililerden acil yardım bekliyor.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.