Olmaz denileni başardı

Geçirdiği rahatsızlık yüzünden önçe Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne oradan da Özel Yücelen Hastanesi’ne sevkedilerek burada yoğun bakım ünitesine alınan ve ailesinin bile yaşamından...

Olmaz denileni başardı

Geçirdiği rahatsızlık yüzünden önçe Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne oradan da Özel Yücelen Hastanesi’ne sevkedilerek burada yoğun bakım ünitesine alınan ve ailesinin bile yaşamından ümedi kestiği 70 yaşındaki Muharrem Çelik adeta mucize eseri yaşama döndü.

Muğla'nın Sakarkaya köyünde yaşayan 70 yaşındaki Muharrem Çelik'in bir anda başı döndü ve yere düştü. Acilen Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Çelik, yoğun bakım ihtiyacı üzerine Muğla Özel Yücelen Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesine sevk edildi.

Bilinci kapalı bir şekilde Özel Yücelen Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde Anestezi Uzmanları Dr. Selçuk Karabatak ve İsa Bayram'ın gözetiminde izlenen Çelik, tedavisinin 15. gününde  gözlerini açtı. Böylece yakınlarının bile artık geri dönmez dediği Çelik, hayata tekrardan  tutundu.

Muharrem Çelik'in tedavisiyle sürekli ilgilenen Anestezi Uzmanları Dr. Selçuk Karabatak  ; Çelik'in ikinci yaşamına başladığını söylerken,

70 yaşındaki Muharrem Çelik'in vücudunun kısmi felç geçirdiğini anlatan Uzm. Dr. İsa Bayram , "Muharrem amca hastanemize getirildiğinde bilinci kapalı, beyninde yoğun ödem ve hayati tehlikesi vardı. Solunum cihazına bağladık ve tedavisinin 15 inci gününde bilinci açıldı. Gözlerini açıldığında vücudunda kısmi felç belirtileri vardı ancak kendisine yoğun bir fizyoterapi programı başlatıldı. Bir aylık tedavi sürecinin ardından Muharrem amcayı  solunum cihazından ayırdık. Terapi tedavisi sonrası hastamız ellerini kollarını hareket ettirmeye ve yürümeye başladı. Muharrem amcamız artık ikinci yaşam olarak adlandırdığı yeni hayatına başladı" dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.