Okullara 4 bin 500 fidan dikildi

Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında 2013 yılında Muğla’daki 26 okula 4 bin 500 fidan dikildi.Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde imzalanan “Okullar Hayat...

Okullara 4 bin 500 fidan dikildi

Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında 2013 yılında Muğla’daki 26 okula 4 bin 500 fidan dikildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde imzalanan “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında 2013 yılında Muğla’da yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve 2014 yılında yürütülecek olan faaliyetlerin planlanması amacıyla Muğla Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda İl Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Okulların örgün eğitimleri dışındaki zamanlarda da çeşitli etkinlikler için öğrencilerin, velilerin ve mahalle sakinlerinin hizmetine açılmasını öngören ve okulların birer hayat boyu öğrenme merkezine dönüştürülmesini amaçlayan proje kapsamında yapılan toplantı Muğla İlçelerinde projenin uygulandığı okulların etkinlik görüntülerinin sunumu ile başladı. Yapılan faaliyetler hakkında bilgi verildi ve yeni yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okullar Hayat Olsun Projesi Genelgesi görüşüldü.

Toplantıda söz alan Orman İşletmesi Ağaçlandırma Şube Müdür Vekili Menekşe Karatepe, Proje kapsamında 2013 yılında 26 okulda yapılan Okul Bahçeleri Ağaçlandırma çalışmalarında yaklaşık 70 dekarlık alanın ağaçlandırıldığını ve 4 bin 487 adet fidanın dikildiğini ifade etti.

Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Feridun Apaydın başkanlığındaki toplantıya, Orman İşletmesi Ağaçlandırma Şube Müdür Vekili Menekşe Karatepe, İlçelerde görev yapan Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürleri katıldı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.