Okul Kantin işletmecilerine eğitim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafında hazırlanan ve 05 Şubat 2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği”kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı...

Okul Kantin işletmecilerine eğitim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafında hazırlanan ve 05 Şubat 2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği”kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Personeli ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde çalışan personelin, eğitim alan personelin çalışma usul ve esasları ile ilgili talimat yayınlandı.

Söz konusu Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrası gereğince; işletmelerde çalışan personelin 31 Aralık 2014 tarihine kadar eğitim alması gerekiyor. . Bu kapsamda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte 2013 yılı eğitim programı hazırlandı. Eğitim programı, Muğla Kız meslek Lisesi konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yardımcısı ve Şube Müdürlerinin katılımıyla başladı. Eğitim,İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli gıda mühendisleri tarafında ilk olarak Milli Eğitim Personeline ve daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde çalışan personeline görsel slaytlar kullanılarak verildi. Eğitim programı sonunda da soru-cevap şeklinde işletmecilerin soruları cevaplandırıldı ve sorunlarının giderilmesine yönelik çözüm önerilerinde bulunuldu. Eğitimlere, program gereği her gün farklı bir ilçemizde olmak üzere devam edilecek.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.