Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler Günü Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kutlama törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Belediye Başkanı...

Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler Günü Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kutlama törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Belediye Başkanı Osman Gürün, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende, genç öğretmenler adına Muğla Kız Meslek Lisesi öğretmeni Özlem Ergül, emekli öğretmenler adına ise Yusuf Pelit öğretmenlik mesleğinin önemine ilişkin birer konuşma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar da Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan öğretmenler olduğuna dikkat çekti. Eğitimden sorumlu öğretmenlerin, erdemli toplumun oluşumunda ve bireylere toplumda yaşama sanatını kazandırmada en önemli kaynak olduğunun altını çizen Çınar, “Bu nedenle öğretmenlik için ‘peygamber mesleği’ derler. Hakikaten de yüce, onurlu, aynı zamanda da sabır gerektiren, cefası bol bir meslektir öğretmenlik. Bu mesleğin türlü zorluklarına rağmen, hemen her öğretmen, dünyaya yeniden gelse yine öğreten olmak istediğini söyleyecektir. Öğretmenlik mesleği, sevilmeden yapılması zor bir meslektir.” ifadelerini kullandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında derece alan öğretmen ve öğrencilere ödülleri törene katılan protokol mensupları tarafından verildi. Ayrıca mesleğe yeni başlayan öğretmenler de öğretmen yemini ettiler.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.