Öğretmenler Ekolojik Okur-Yazar olacaklar

Milli Eğitim Bakanlığı ile TEM arasında imzalanan protokole göre; tüm okullardaki idareci ve öğretmenlere doğal varlıkların korunması konusunda seminer veriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma...

Öğretmenler Ekolojik Okur-Yazar olacaklar

Milli Eğitim Bakanlığı ile TEM arasında imzalanan protokole göre; tüm okullardaki idareci ve öğretmenlere doğal varlıkların korunması konusunda seminer veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) arasında imzalanan protokol gereğince; Muğla il merkezi ve tüm ilçelerdeki okullarda görev yapan idareci ve öğretmenlere erozyon, doğa ve doğal varlıklar ve çevre konularında bilgilendirme seminerleri yapılıyor.

Muğla 75.Yıl Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Ay, çevre duyarlılığına sahip dünyaya örnek bir milletin mensupları olarak, ekolojik kültüre önem vermenin sorumluluğunu taşıdığımızı belirtti. İl merkezi ve tüm ilçelerde “Ekolojik Okuryazarlık” seminerlerinin düzenlendiğini, yaklaşık 3000 personelin seminerlere katıldığını vurguladı.

Seminer sunumunda görev alan Ahmet Özgür Gökalp, “Ekolojik Okuryazarlık ‘Yeryüzünde hayatı mümkün kılan doğal süreçleri anlamak ya da doğaya yönelik bilgi, beceri, tutum, değer ve anlayış sergilemesi’ olarak tanımlanabilir. Ekoloji Okuryazarlığı eğitimini alan birey, doğa ve doğa olaylarına eleştirel bakabilen, sorunların çözümüne yönelik fikirler geliştirebilen ve bu doğrultuda araştırma ve sorgulama yapabilen bireydir. Ekoloji Okuryazarlığı bireyde doğa bilincinin oluşmasını, doğanın ilkelerini öğrenmesini ve doğayla iletişim kurmasını sağlar. Birey çevre sorunlarına karşı duyarlı olur ve çözümler arar” dedi.

Seminerler; TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde eğitim alarak, alanında formatörlük unvanı alan Üzeyir Çetin, Aslı Gökalp ve Ahmet Özgür Gökalp tarafından veriliyor. Seminerlere katılan öğretmenler; Ekolojik Okuryazarlık, Toprak ve Toprak Sorunları, Toprak Etiği, Türkiye Doğası, Ekolojinin Temel İlkeleri, Türkiye Doğası gibi konu başlıklarında 12 saatlik eğitim görüyorlar. Seminerleri tamamlayan katılımcılara Milli Eğitim Müdürlüğü’nce seminerlere katılım belgesi verilecek.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.