Öğrenciler Yaban Hayatına karşı bilinçleniyor

Nesli tehlike altında olan yaban hayatının uluslararası ticaretini kontrol edebilmek için ve alışverişlerinde hükümetlerin iznini şart koşan dünya çapında bir sistem geliştirilmiştir. Bu sistemin gereği olarak 1960 yılında...

Öğrenciler Yaban Hayatına karşı bilinçleniyor

Nesli tehlike altında olan yaban hayatının uluslararası ticaretini kontrol edebilmek için ve alışverişlerinde hükümetlerin iznini şart koşan dünya çapında bir sistem geliştirilmiştir. Bu sistemin gereği olarak 1960 yılında başlayan süreç 1973 yılında "Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin” Uluslararası bir sözleşmenin(CITIES) imzalanmasıyla sonlandı. Türkiye ise sözleşmenin tarafları arasına 1996 yılında resmen katıldı.

Sözleşmesinin imzalandığı 3 Mart günü, 2014 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca alınan karar ile Dünya Yaban Hayatı Günü olarak anılıyor.

Dünya genelinde her yıl farklı bir konu başlığı ile yapılan etkinliklerin bu yıl ki başlığı; “Bugün Dünya Yaban Hayatı için Sen de Bir şey yap, Gençlere Kulak Ver.”

Orman ve Su Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü olarak Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla İllerinde bu kapsamda gençlerimize kulak vermek adına farklı etkinlikler düzenlendi.

3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü nedeniyle Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü Teknik Personeli de Orhaniye İnci Narin Yerlice İlköğretim Okulunu ziyaret etti.” Dünya Yaban Hayatı Günü” konusunda farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilere yaban hayatı ve yaban hayvanları hakkında bilgiler verildi ve ardından öğrencilere yaban hayatı konulu kısa film izletildi.

Ardından çevre gurubu öğrencileri ve Müdürlüğümüz ortak çalışması ile hazırlanan “12 Hayvanlı Marmaris Takvimi” dağıttı.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.