Öğrenciler Beyaz Önlüklerini giydi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne sınavı kazanarak ilk defa kayıt yaptırma hakkı kazanan 57 tıp öğrencisi düzenlenen bir törenle beyaz önlüklerini giydiler ve tıp mesleğine adımlarını attılar.Muğla Sıtkı Koçman...

Öğrenciler Beyaz Önlüklerini giydi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne sınavı kazanarak ilk defa kayıt yaptırma hakkı kazanan 57 tıp öğrencisi düzenlenen bir törenle beyaz önlüklerini giydiler ve tıp mesleğine adımlarını attılar.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2013-2014 Akademik yılında Tıp Fakültesini kazanan 57 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek ders başı yaptı. Bu yıl üçüncü kez öğrenci alımı yapan Tıp Fakültesi’ne yeni kayıt yaptıran 57 öğrenci ile birlikte toplamda öğrenci sayısı 158’e çıktı.

Tıp öğrencilerinin ‘Beyaz Önlük’ giyme törenine Vali Mustafa Hakan Güvençer, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Adalet Komisyonu Başkanı Mahmut Ege, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gürbüz Akçay, Tıp Fakültesi Dekanı İrfan Altuntaş, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gürsoy Doğan, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

“Tıp Fakültesi Muğla için önemli”

Açılışta konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Türkiye’nin en güzel ilinde Tıp eğitimi almak için gelen öğrencilerin şanslı olduğunu belirterek, “Muğla Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Muğla’mız ve üniversitemiz için önemli. Fakültemizin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Hekimlik asırlardır en önemli meslekler arasında olmaya devam ediyor ve devam edecektir. Hekimlik mesleğine ilk adımın atılması beyaz önlük giymek ile olur. Aslında bu töreni Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimizi de kapsayacak şekilde düzenlenmesinden yanayım. İnşallah seneye Sağlık Yüksek Okulunu Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürmüş olmayı amaçlamaktayız. Böylece Fakülte sayımızı ikiye çıkaracağız” dedi.

Gürün’den öğrencilere mesaj

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise bir hekim olarak iyi hekim yetiştirmenin önemli olduğunu belirterek, “Geçmişte Muğla’ya Tıp Fakültesi açılsın mı açılmasın mı tartışmalarından bugünlere geldik. Üç yıl önce büyük bir heyecanla 31 kişilik ilk öğrencilerimizi aldık. Şu anda toplam 158 öğrenci oldu. Basit bir gömlek giymiyorsunuz. Hekimlikte olmazsa olmaz olan insan sevgisini alacaksınız. Ve insanı daha çok sevmeye ve insanlara daha çok toleranslı olmaya alışacaksınız” dedi.

“Mesleklerin en yücesi”

Vali Mustafa Hakan Güvençer ise Beyaz’ın sadece bir renkten ibaret olmadığını söyledi. Vali Güvençer, “Beyaz bütün renklerin ortak noktasıdır. Tek başına bir renk değildir. Genç arkadaşlarıma Beyaz’ın çağrışımını bir kez daha hatırlatmak istedim. Doktorluk belki bir meslek olabilir. Kariyer olabilir, bir zanaat olabilir. Ama doktorluk mesleklerin en yücesidir. İnsan canı yandığında hekim ihtiyacı duyar. Sizler de ilk adımını attığınız bu mesleğin ilk günlerinde beyaz önlüğü giyerek meslek hayatınız başlamış oluyor. Genç arkadaşlarıma bu uzun yolda başarılar diliyorum, ailelerini de kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 2013-2014 akademik yılında ilk defa kayıt yaptıran Tıp öğrencilerinin beyaz önlükleri protokol tarafından giydirildi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.