Neden yaşlanıyoruz?

ADVANCED ANTİOXİDANT FORMULABu haber yazar- şair Eda Selda Şahin’in Allı Turnam 1 kitabından bölümler içerir…Neden yaşlanıyoruz?Oksijen yaşam içi gereklidir, ancak vücut üzerinde zararlı etkileri de vardır. Oksijen kullanımının...

Neden yaşlanıyoruz?

ADVANCED ANTİOXİDANT FORMULA

Bu haber yazar- şair Eda Selda Şahin’in Allı Turnam 1 kitabından bölümler içerir…

Neden yaşlanıyoruz?

Oksijen yaşam içi gereklidir, ancak vücut üzerinde zararlı etkileri de vardır. Oksijen kullanımının normal işleminde, kimyasal değişimler sonucu serbest radikal denen kararsız oksijen molekülleri oluşur. Serbest radikaller sigara dumanı, alkol, nitrojen, oksit ve ozon gibi kimyasal ajanlar, ultraviyole ışın ve diğer radyasyon formları gibi kimyasal ajanlar, ultraviyole ışın ve diğer radyasyon formları gibi dış faktörler de oluşur. Serbest radikallerin hücrelere verdikleri zararlar onarılmazsa kanser veya kalp damarlarının zayıflaması gibi önemli sağlık problemlerine yol açar.

Hücrenin serbest radikallerle mücadele etmek ve moleküllerin onarımını sağlamak için spesifik ajanları vardır. Bunlar antioksidanlardır. Son dönemde araştırmalar antioksidanların serbest radikalleri nötralize ederek kalp hastalıkları ve ülser gibi pek çok hastalığın önlenmesi gibi, kanser riskinin azaltılması, arteritin neden olduğu şişme, acı ve iltihaplanmaların azaltılması ve hücre zararlarının onarılmasında önemli rol oynadığını göstermiştir.

ADVANCED ANTİOXİDANT FORMULA

Antioksidan etki gösteren vitamin, mineral, aminoasit ve besinlerin en son araştırmalarla elde edilmiş eşsiz bir bileşimidir. Bu bileşim vücudun doğal antioksidanlarına destek veren koruyucu etkili besleyici maddeler sağlar.

Kullanım Önerisi: Günde 2 kapsül tercihen yemeklerden sonra…Eczacınızdan bulabilirsiniz.Yoksa; Getirtebilirsiniz. Solgar’ın ürettiği bir üründür.

SUPER CONCENTRATED İSOFLAVONES

Menopoz dönemi sorunları için bitkisel östrojen

Ve kanser türlerine karşı koruma

Soya ürünündeki bileşikler Isoflavonlar, fitoöstrojenler (bitkisel östrojenler) olarak bilinen ve soya ürünlerinde bulunan bileşiklerdir. Bunlar östrojen hormonuna kimyasal olarak benzerlik gösterirler. Hücrelerde ki östrojen reseptörlerine bağlanabilirler. Böylece vücutta östrojen seviyesi yüksekse isoflavonlar fazla miktardaki östrojeni bloke edebilirler ve yüksek hormon seviyesiyle gelişen hastalıkların (çeşitli tümör oluşumları gibi) riskini azaltabilirler. Bunun yanında östrojen seviyesi menopoz sonrasında olduğu gibi düşükse isoflavonlar vücudun kendi östrojenin yerini alabilir. Sıcak basması gibi menopoz dönemi şikâyetlerinin azaltılmasında yardımcı olurlar ve kemikleri korurlar. Menopoz sonrası dönemindeki kadınların soya proteini aldıklarında kemik yoğunluklarının arttığı bulunmuştur

Isoflovanlar çok güçlü antioksidan etkinlik gösterirler. Ayrıca kanın damar içerisinde pıhtılaşma eğilimini azaltırlar. Antioksidan özellikleri göğüs, prostat ve endometrium (rahim) gibi kanser türlerine karşı koruma göstermesini sağlar. Araştırmacılar isoflovanlardan biri olan Genistein’in tümör büyümesini ve kanlanmasını hızlandıran tyrosine protein kinase enzimini bloke ettiğini düşünmektedir. Böylece tümörün büyümesi için gerekli yeni kılcal damarların oluşumunu inhibe edilmiş olur.

Soya isoflavonları , LDL(kötü kolesterol) seviyesini azaltıp HDL (iyi kolesterol) seviyesini yükseltebilirler. Özellikle yüksek kolesterolde bu özelliği daha belirgindir. Ayrıca LDL kolesterolün oksidasyonunu da engelleyebilirler. LDL oksidasyonun kan damarlarında plak oluşumunun ilk basamağıdır. Bunun yanında laboratuvarın çalışmaları Genistein’in damarlarda pıhtı oluşumunu ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olduğunu göstermiştir.

Kullanım önerisi : Günde 1-2 tablet yemeklerden önce veya sonra alınmalıdır.

Eczacınızdan bulabilirsiniz.

Yoksa; Getirtebilirsiniz.

Solgar’ın ürettiği bir üründür.

Devamı yarın…

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.