MUTSO-Üniversite işbirliği

MUTSO-Üniversite işbirliği, Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün verdiği eğitimlerle güçleniyor.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Ticaret Sicil Müdürlüğü yıllık hedefleri kapsamında üniversite öğrencilerine eğitim veriyor.MUTSO...

MUTSO-Üniversite işbirliği

MUTSO-Üniversite işbirliği, Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün verdiği eğitimlerle güçleniyor.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Ticaret Sicil Müdürlüğü yıllık hedefleri kapsamında üniversite öğrencilerine eğitim veriyor.

MUTSO bünyesinde hizmet veren Ticaret Sicil Müdürlüğü, planlanan yıllık hedefler doğrultusunda, üniversite bünyesinde verdiği dersler ile öğrencilere bilgi ve birikimlerini aktarıyor. 2013-2014 Öğretim Dönemi Bahar Yarıyılı süresince üniversite müfredatında olan Gümrük İşlemleri dersi, Ticaret Sicili Müdür Yardımcısı Turgut Ercan tarafından veriliyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü öğrencileri, bu dersler sayesinde reel sektörden gelen ve piyasayı tanıyan öğretim görevlilerinden aldıkları eğitim ile sektörle ilgili bilgi ve görüşlerini geliştirme şansı buluyorlar.

Dersler kapsamında verilen eğitim başlıkları ise şu şekilde yer aldı:-Gümrük Mevzuatı-Temel Gümrük Kavramları-Gümrük Rejimleri-İthalat ve İhracatta Kullanılan Dolaşım Belgeleri-Gümrüklerde Temsil Yöntemleri-Gümrük ve Vergileri ve Hesaplama Yöntemleri-Gümrük İdarelerindeki İş Akışı.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.