MUTSO, Petersburg temasları sürüyor

St. Petersburg’da temaslarına devam eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti,  inşaat ve turizm sektörlerinde yer alan kilit aktörlerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Rusya’da gerçekleştirilen bir Türkiye doğrudan...

MUTSO, Petersburg temasları sürüyor

St. Petersburg’da temaslarına devam eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti,  inşaat ve turizm sektörlerinde yer alan kilit aktörlerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Rusya’da gerçekleştirilen bir Türkiye doğrudan yatırımı; Rönesans Development Genel Müdür Yardımcısı Özgür EYRİCE, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Heyetini konuk etti. 1994 yılında kurulan Rönesans Development’ın; Türkiye, Rusya, Ukrayna, Libya ve Suriye’de tamamlanmış ve devam eden yatırım projeleri bulunuyor.

Eyrice, Rusya ve St.Petersburg’da elde ettikleri sürdürülebilir başarılarının kalite ve güvene dayandığını ifade ettikten sonra Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Heyetinin sorularını cevapladı ve detaylı olarak karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

Rusya Seyahat Acentaları Birliği ile görüşme

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, ikinci ziyaretini Rusya Seyahat Acentaları Birliği Kuzey-Batı Bölge Müdürlüğüne yaptı. Bölge Müdürü Tatiana Gavrilova ve Kuzey-Batı Seyahat Acentaları Sözcüsü Pavel S.Rumyantsev MUTSO heyetini karşıladılar ve ilk olarak Rusya Maket Müzesini gezdirdiler. Müze görevlileri, Rusya Federasyonun tüm bölgelerinin coğrafi, fiziksel, beşeri ve ekonomik özelliklerini makete yansıttıklarını ve bu sayede hem öğrenciler hem yetişkinler için Rusya’yı tanıtan öğretici bir araca dönüştürdüklerini belirttiler.  Günlük hayatın tüm ayrıntılarının yer aldığı maketlerin tamamıyla el yapımı olduğuna dikkat çektiler.

Daha sonra görüşmeye geçildi. Görüşmede Madam Gavrilova, Kuzey-Batı Bölgesi ve müzeleri hakkında kısaca bilgi verdikten sonra, Muğla’nın tanıtımı için sağlayabilecekleri desteklerden söz etti ve heyetin sorularını yanıtladı. Rusya Seyahat Acentaları Birliği’nin bir nevi turizm odası işlevi gördüğünü, işbirliği konusunda üyelerini bilgilendirerek Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Muğlalı işadamları ile temasa geçmelerini sağlayabileceklerini söyledi. Türkiye’den Rusya’ya gelecek turistlere de ulaşım, konaklama ve her türlü bilgiyi sağlamada ilk başvurulacak kurumun kendilerinin olması gerektiğini vurguladı. Seyahat Acentaları Birliği bünyesindeki firmaların nitelik ve kalite açısından garanti edilir firmalar olduğunu belirtti.  Birlikteki uzmanların İngilizce bildiklerini ve alanlarında yetkin olduklarını ifade ederek, bu sayede karşılıklı bilgi alışverişinin kolaylıkla sağlanabileceğini söyledi.

Görüşme, Başkan Gavrilova’nın Kuzey-Batı Bölgesinin tanıtım broşürlerini heyete dağıtması ve MUTSO Başkanı Bülent Karakuş’un Birlik Başkanı’na teşekkür plaketi vermesiyle son buldu. Bu hediyenin müzeye gelen ilk hediye olduğunu belirten Başkan Gavrilova, hediyeyi Muğla ismiyle özel olarak belirterek sergileyeceklerini söyledi.

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.