Mutlu: Atatürkçü düşünceyi öldüremezler

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün ölümünün 77. Yıldönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan Şubesi yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Turgay Mutlu;Atatürkçü...

Mutlu: Atatürkçü düşünceyi öldüremezler

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün ölümünün 77. Yıldönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan Şubesi yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Turgay Mutlu;Atatürkçü düşüncenin sonsuza dek yaşayacağını vurguladı.

Mutlu açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

“Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ün aramızdan ayrılmasının üzerinden 77 yıl geçti. Ancak O, sadece fiziksel olarak aramızdan ayrıldı. Bize bıraktığı emanetler ve Kemalist ideallerle milyonlarca gencimiz yetişti. Emanet ettiği Cumhuriyetin bekçisi oldular.

O’nun kısacık yaşamını görenler bile neredeyse aramızdan ayrıldı. Ancak Atatürkçü düşünceyi öldüremediler. O’nun aramızdan ayrıldığı sırada 17 milyon olan nüfusumuzun çoğunun aramızdan ayrılmasına rağmen milyonlarca Atatürkçü yetişti. Zaman zaman o Atatürkçüleri de öldürdüler. Ancak Atatürkçü düşünceyi öldürmeyi başaramadılar. Bu kez O’nun maddi mirasına saldırıya giriştiler. Ekonomik kalelerini, yer altı yerüstü zenginliklerimizi talan etiler. Yandaşlara peşkeş çektiler, yabancılara sattılar, yıkıp arsalarını yağmaladılar. Akılları sıra tarihten kazıdılar.

Limanlarımızı, tersanelerimizi, topraklarımızı, haberleşme sistemimizi sattılar. Her saldırıda Atatürkçü düşünce daha da büyüdü. Güçlendi. Bu kez Atatürk’ün manevi mirasına saldırdılar. Amaçladıkları “kindar gençlik” ile Atatürk’ten nefret eden, Atatürk’ün verdiği hak ve özgürlüklerle var olan “kızlar” yetiştirdiler.

Atatürk’ün tam bağımsızlık anlayışına, yurtta sulh, cihanda sulh ilkesine saldırdılar. Atatürk devrimlerinin bekçisi Türk ulusunun gözbebeği silahlı kuvvetlerimize ağır bir saldırı yönelttiler. Yaratılan baskı ortamından yararlanarak ülkeyi bölecek adımları attılar. Ulusal birliğimizi parçalayarak milliyetlere, cemaatlere böldüler.

Yarattıkları bu teslim olmuş Türkiye tablosu ile ülkeyi 1 Kasım seçimlerine getirdiler. Demokrasiyi sandıktan ibaret gören, demokrasiyi özümseyememiş kitleleri bir seçimle teslim olunabilecek noktaya getirdiler.

Saltanatın kaldırılışının 94. yılında ülkeyi yeniden tek adam saltanatına götürmek istiyorlar. Bu amaca yönelik olarak bölücü yeni bir anayasa düşüncesini dayatıyorlar. “Büyük Osmanlı” adı altında bölünmüş, dağılmış, parçalanmış bir ülke enkazı bırakmak istiyorlar.

Saltanatın kaldırılışının 94. yıldönümünde saltanatlarını ilan etmek isteyenler şimdi gözlerini 2023 yılına diktiler. Bu kez Cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyeti yıkıma uğratmayı son noktasına getirmek, Türk halkını hak etmediği Ortaçağa hapsetmek istiyorlar.

Bu kez Atatürk’ü gerçekten öldürmek, aramızdan, kafamızdan, kalbimizden söküp almak istiyorlar.

Ama başaramayacaklar. Milyonlarca insanımızın kalbinden, beyninden Atatürk sevisini, Atatürk düşüncesini silemeyecekler. Buna izin vermeyeceğiz. İzin vermemekle kalmayıp bütün bu suçlarının hesabını soracağız.

Dünyanın en itibarlı ülkelerinden birini yerlerde süründürmenin, ekonomisi en düzgün işleyen bir ülkeyi yoksullaştırmanın, soyup soğana çevirmenin, birlik içindeki bir ulusu ve ülkeyi bölüp parçalamanın hesabını verecekler.

Söz veriyoruz.Cumhuriyeti yeniden fabrika ayarlarına döndüreceğiz. Atatürk düşüncesini daha güçlendirip sonsuza dek yaşatacağız."

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.