MUSKİ’nin yenileme çalışmaları sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Milas İlçesi Bağdamları Mahallesinde yaklaşık 3 aydır sürdürdüğü içme suyu hat yenilenme çalışmalarını tamamlama noktasına geldi.Muğla Büyükşehir...

MUSKİ’nin yenileme çalışmaları sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Milas İlçesi Bağdamları Mahallesinde yaklaşık 3 aydır sürdürdüğü içme suyu hat yenilenme çalışmalarını tamamlama noktasına geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Milas İlçesine bağlı mahallelerde ömrünü tamamlamış ve sürekli arıza çıkaran içme suyu hatlarını yeniliyor. İlçe genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Milas İlçesi Bağdamları Mahallesinin 20 yıl önce yapılmış olan içme suyu hatlarının yerine, modern ve sağlıklı içme suyu hatları çekiliyor.

Yaklaşık 3 ay önce MUSKİ ekipleri tarafından başlatılan hat yenileme çalışmaları sonucunda mahallenin daha nitelikli içme suyuna kavuşması amaçlanıyor. Ayrıca kireçlenmeden dolayı tıkanan hatlar da yenilenerek, abone bağlantıları yapılıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, çalışmaların tamamlanmasından itibaren mahallenin 20 yıllık içme suyu hatlarının tamamen yenilenmiş olacağını ifade etti. Ülgen, “Bağdamları Mahallesinin içme suyu hatları 1997 yılında yapılmış. Büyükşehir Yasası ile köylerin mahalle statüsü kazanmasının ardından MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak Bağdamları Mahallesinin içme suyu şebekesinin yatırıma alınıp yenilenmesi gündeme geldi. Plan ve projelerimiz sonucunda yaklaşık 3 ay önce çalışmalarına başlayan MUSKİ ekiplerimiz, mahallenin içme suyu hattının tamamını yenileme noktasına geldi. Hava koşullarının elverişli olması durumunda 15 gün gibi kısa bir sürede çalışmalarımızı tamamlayacağız. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda il genelinde yatırımlarımız artarak devam ederek, Milas’ın da içme suyu alt yapısı daha güçlü ve dayanıklı hale gelecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.