MUSKİ dereleri düzenliyor

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum İlçesinde bulunan derelerde yenileme çalışması yaparak yaklaşık 2 Bin metreküp duvar örme çalışması gerçekleştirdi.Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel...

MUSKİ dereleri düzenliyor

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum İlçesinde bulunan derelerde yenileme çalışması yaparak yaklaşık 2 Bin metreküp duvar örme çalışması gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, derelerde başlattığı bakım onarım çalışmalarına devam ediyor. MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı’na bağlı 1. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından derelerin ıslah çalışmaları yapılırken, yıkılan duvarlarda da örme çalışmaları devam ediyor.

Bodrum’da 2015 yılı içerisinde 26 Bin 738 metre dere temizlik çalışması gerçekleştirdiklerini belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, ayrıca ilçede bulunan derelerin çürük ve yıkık durumda bulunan duvarlarının da örüldüğünü vurguladı.

Duvarlar sağlamlaştırıldı

Bodrum ilçesinin Türkiye’nin önemli turizm kentleri arasında yer aldığını ifade eden Ülgen, yıkılan dere duvarlarının hem güvenlik önlemleri açısından hem de çevre düzeni ve kötü görüntü açısından derelerin birçoğunda gerekli duvar örme çalışmalarını yaptıklarını kaydetti.

Derelerin şehrin görüntüsünü etkileyen büyük faktörlerden biri olduğunu belirten Ülgen, “Bu nedenle turizm merkezlerinden biri olan şehrimizde dere ıslah çalışmalarımızın yanında gerekli yerlerde duvar örme çalışmalarını da yaptık. Artık derelerimizin duvarları eskisinden daha sağlam bir yapıya kavuştu” dedi.

Büyük bölümü yenilendi

Bodrum’daki dere duvarlarının daha önce çok sağlam olmadığını ve yıkık dökük bir görüntü sergilediğini belirten Ülgen, “Geçmiş senelerde ilçede bulunan derelerimizin duvarları sağlam olmamasının yanında meydana gelen sel felaketiyle birlikte bazı derelerin duvarları yıkıldı. Genel Müdürlük olarak derelerde ıslah çalışmalarının yanında yaklaşık 2 bin metre küp duvar örme çalışması da gerçekleştirerek derelerimizin duvarlarını sağlamlaştırdık. Böylece derelerimiz daha iyi bir görüntüye kavuştu. İlçe genelindeki derelerin çok büyük kısmının duvarlarını yeniledik. Kalan derelerimizin de duvarlarını en kısa sürede yenileyerek çalışmalarımızı tamamlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.