Mühendisler ve Mimarlar sorunlarını  değerlendirdiler

MUTSO’nun 12’nci Meslek Komitesi olan Mühendisler-Mimarlar sektör temsilcileri genişletilmiş grup toplantısında bir araya gelirken, toplantıda sektörün, mimarların ve mühendislerin sorunları ve çözüm yollara değerlendirildi.Muğla...

Mühendisler ve Mimarlar sorunlarını  değerlendirdiler

MUTSO’nun 12’nci Meslek Komitesi olan Mühendisler-Mimarlar sektör temsilcileri genişletilmiş grup toplantısında bir araya gelirken, toplantıda sektörün, mimarların ve mühendislerin sorunları ve çözüm yollara değerlendirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde gerçekleştirilen Meslek Komite Toplantıları sürüyor.  MUTSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen 12’nci Meslek Komitesi toplantısında Mühendisler ve Mimarlar bir araya geldi.

Atalay Hasdemir’in Komite Başkanlığında gerçekleştirilen grup toplantısına komiteden sorumlu Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Şahin ve Levent Özkan, MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, Komite Başkan Yardımcısı Meral Oğuz Bol, Komite Üyesi Nalan Alptekin’in yanı sıra komite temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi katıldı. Toplantıda ayrıca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı İlkay Kuşcu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı Ayşe Ünal, Muğla Büyükşehir Belediyesi Planlama Şube Müdürü Gökçen Kasapoğlu, SGK İl Müdür Yardımcısı İsmet Mersinkaya, Jeoloji Mühendisleri Odası adına Ramazan Kartal, Ziraat Mühendisleri Odası adına Uluhan Korkut, Şehir Plancıları Odası Başkanı İsmet Şahin, Mimarlar Odası adına Mehmet Yenisu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Alifer Atasever iştirak ettiler.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komite Başkanı Atalay Hasdemir, Oda bünyesinde gerçekleştirilen komite toplantılarının amacına değinirken, Mühendisler-Mimarlar’ı barındıran 12’nci Meslek Komitesi’nin grup toplantılarının amacını açıkladı. Hasdemir: “Burada Datça-Kavaklıdere-Menteşe-Ula ve Yatağan olmak üzere toplam 80 üyeyi bir araya getirmeyi hedefleyerek yola çıktık. Elbette ki herkesin bugün, bu saatte burada olmasını bekleyemeyiz. Önemli olan çoğunluğu sağlayabilmektir. 12’nci Meslek Komitesi Üyeleri Mühendisler-Mimarlar olarak amacımız, üyelerimizi birbirleri ile tanıştırmak ve kaynaşmalarını sağlamak, bireysel sorunlarımızı dile getirerek aslında hepimizin sorunu olan noktaları tespit etmek ve komite olarak yaptırım gücümüze inanarak, bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları ve başvuruları yapmak.” dedi.

Komiteden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Şahin ise meslek komitelerinin kuruluşuna değinerek sözlerine başladı. 12’nci meslek komitesinin alt meslek dallarını açıklayan Şahin, örgütlü ve birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Hasan Şahin’in konuşmasının ardından kısa bir sunum yapmak için kürsüye gelen Komite Başkan Yardımcısı Meral Oğuz Bol, sunumuna komitenin kısa bir tanıtımını yaparak sunumuna başladı. MUTSO’ya bağlı, komite üyesi olan ve ticari faaliyetini sürdüren şirket sayısının 117 adet olduğunu belirterek bunların ilçelere göre dağılımını açıklayan Meral Oğuz Bol, bu şirketlerin sektörlere olan oranlarını belirleyen yüzdeleri ifade etti. Kurumlar arası diyalog açısından da bu toplantıların önemli olduğunu vurgulayan Bol, toplantıya katılan temsilcileri tanıtarak sunumunu sonlandırdı.

Mimarlar Odası katılımcısı Mehmet Yenisu, Mimarlar Odası bünyesinde geçmiş süreçte yaptıkları bir toplantıda tespit ettikleri sektörel sorunları genel başlıklar altında katılımcılara aktardı.

Mehmet Yenisu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı Ayşe Ünal, Muğla Büyükşehir Belediyesinin yapılanması ile ilgili olarak belli bir süreye ihtiyaç olduğunu vurguladı ve sektörel sıkıntılar doğrultusunda hayata geçirilebilecek çözüm önerileri kapsamında fikirleri aldı.

Mühendislik faaliyetleri ve teknik danışmanlık sektörünü temsilen konuşmasını gerçekleştiren İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Alifer Atasever, mimarlar ve mühendislerin sıkıntılarının temelde çok da farklı olmadığını belirttiği bütünlük mesajı ile konuşmasına başladı. Mühendislik sektörüne yönelik sıkıntıları dile getiren Atasever, Türkiye’nin jeolojik durumunun sebep olduğu doğal felaketlerin ve yaşanan can ve mal kayıplarının insan hatası olduğunu belirterek bunların çözümüne yönelik önerilerini aktardı.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.