Muhcu: Muğla örnek bir kent

Mimarlar Odası Genel Merkezi ve Mimarlar Odası Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye  Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu,...

Muhcu: Muğla örnek bir kent

Mimarlar Odası Genel Merkezi ve Mimarlar Odası Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye  Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Muğla’nın kimliğini koruyabilen örnek bir kent olduğunu söyledi.

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Genel Sekreter Özden Fikret Oğuz, Genel Sekreter Yardımcısı Sibel Baş, Mimarlar Odası Muğla Şubesi Başkanı Osman Köseoğlu, Başkan Yardımcısı Mehmet Yenisu, Sayman Lütfi Şengül ve Sekreter Ferhal Tetik Özdemir, Başkan Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Kent Kültürü ve Demokrasi Forumu hakkında bilgi verdi.

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Muğla’nın kimliğini korumayı başarabilen örnek bir kent olduğunu belirtti. Başkan Eyüp Muhcu; “Kentlerin geleceği için biz mimarlara çok büyük görevler düşüyor. Büyükşehir yasası ile Bakanlığın, belediyeleri bazı durumlarda yok sayması demokratik olmayan bir süreç. Biz Mimarlar Odası olarak bu süreçte yerel yönetimlere destek vermek istiyoruz. Çünkü demokrasinin beşiğinin belediyeler olduğuna inanıyoruz. Düzenlediğimiz bu forumda en büyük amacımız kentlilerin yerel yönetimlerle, sanat çevreleri ile ve sivil toplum hareketleri ile işbirliği kurmasını sağlamak.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; Bakanlığın, 6360 sayılı yasada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Belediye kararlarını yok sayabildiğine dikkat çekerek; “Bu yasa Muğla gibi kimliğini koruyabilmiş kentlerde sıkıntılar yaratacak. Bu sıkıntıları mimarlarımızla birlikte ortak projeler üreterek aşacağımıza inanıyorum.” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.