“Muğla’ya ikinci hastane şart”

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla'ya Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışından ikinci basamak sağlık hizmeti veren bir hastaneye ihtiyaç olduğunu belirtti.Muğla Tabip Odası tarafından kamu hastanelerinde...

“Muğla’ya ikinci hastane şart”

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla'ya Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışından ikinci basamak sağlık hizmeti veren bir hastaneye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Muğla Tabip Odası tarafından kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin sorunlarının tartışıldığı toplantıda Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, hekimlerin sorularını cevapladı. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin’in yanı sıra, Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Akgül, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, İl Sağlık Müdür Yardımcıları, pratisyen hekim ve 112 Acil Servis doktorları katıldı.

Belediye Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan salonunda gerçekleşen toplantıda kamu hastanelerinde görev alan doktorların mesai saatlerinin bir saat uzatılması ile ilgili soruyu cevaplandıran İl sağlık Müdürü Tekin, “Mesai saatleri uygulaması saat 08.00 ile 17.00 arasındadır. Bu bizim müdürlüğümüz olarak uyguladığımız bir sistem değil. Bakanlığın kontrolleri üzerinde bir saat erken mesai yapıldığı ortaya çıkmış, biz de bu düzenlemeyi yazılı olarak hekimlerimize ilettik. Bu bizim kararımız değil bakanlığın mesai saati uygulama zorunluluğu. Biz sadece önemli sıkıntıların yaşanmaması için yazılı olarak hekimlerimize hatırlattık. Ben sağlık çalışanı arkadaşımın moralini bozacak motivasyonunu düşürecek bir şey yapamam” dedi.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, hekimlerin emeklilik kaygılarının ile ilgili soruya, “Hiçbir hekim arkadaşımın bu konuda tereddüde düşmesini istemem. Bakanlığımız ve ben, hiçbir hekim arkadaşımıza yeni hastane kuruluncaya kadar ‘seninle işimiz bitti’ deyip yolları ayırmayız. Böyle bir olaya da müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı. Tekin konuşmasında kendi şahsi fikrinin Muğla’ya Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanında Devlet Hastanesi’nin de kurulması yönünde olduğunu belirtirken, “Muğla’ya 2 basamaklı tam donanımlı bir hastane kurulması taraftarıyım. Muğla’ya iki ayrı hastane kurulmalı. Bu fikrimizi bakanlığımıza ilettik. Tek hastane hem personel, hem işletme olarak ağır gibi görünüyor. Üniversite için 500 yataklı hastane yapılacak. Bunu tamamıyla üniversiteye devredilmesi mümkün değil. Mevcut sistem devam edecektir. Bakanlığın şuan isteği tek hastane olarak devam etmesidir. Şimdilik önce 500 yataklı hastaneyi bir kurtaralım, ardından 2. Basamak tam donanımlı hastane için de çalışma yaparız” diye konuştu.

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.