MUĞLASPOR şampiyon gibi…

BAL Ligi 10. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren ve haftaya lider olarak giren Muğlaspor müthiş bir geri dönüş yaşadı. 45 dakikada belki de şampiyonluk gitti geldi. Konuk ekip UTAŞ Uşakspor’u ağırlayan Muğlaspor ilk yarıyı...

MUĞLASPOR şampiyon gibi…

BAL Ligi 10. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren ve haftaya lider olarak giren Muğlaspor müthiş bir geri dönüş yaşadı. 45 dakikada belki de şampiyonluk gitti geldi. Konuk ekip UTAŞ Uşakspor’u ağırlayan Muğlaspor ilk yarıyı 0-0 kapattı. İkinci yarıda konuk ekipten peş peşe gelen iki gol umutları tüketti. 76. dikakada Yeşilbeyazlıların Ebubekir’in kafa golü ile umutlar yeşerdi. 85. Dikakada yine Ebubekir’in kazandığı gol ile beraberlik yakalandı. Muğlaspor uzatma dakikalarının son saniyelerinde Coşkun’un karambolden attığı gol ile yeşil saha adeta mahşer yerine döndü.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grupta ligin başından bu yana şampiyonluk kovalayan Muğlaspor adeta ölüm kalım maçı olan UTAŞ Uşakspor maçında sahalarda ender görülen bir geri dönüş yaşadı. Yeşilbeyazlılar gitti denilen şampiyonluk mücadelesini son 15 dakikada tekrar kazandı.

Maçta günler kala bütün Muğla edata bu maç ve şampiyonluk için tek yürek oldu. Maç saatine doğru bütün ilçelerden bile Yeşilbeyazlılara destek için taraftarlar Atatürk Stadyumuna akın etmeye başladı. Maça sayılı dakikalar kala tribünler doldu. 7’den 70’e tribünleri dolduran taraftarların yanında Muğla protokolü de tribünlerdeki yerini aldı. Validen belediye başkanlarına, iktidar, muhalefet milletvekillerinden eski kulüp başkanlarına varıncaya kadar herkes Yeşil Beyaz renkler için adeta tek yürek, tek nefes oldu.

Maçın birinci devresi 0-0 sona erdi. Maç boyunca 12. Adam hiç susmadı ve takıma büyük destek verdi. 53. Ve 57. Dakikada konuk ekibin kazandığı iki gül ili adeta bütün umutlar tükendi. Şampiyonluk umutlarının giderek tükenmeye başladığı dakikalarda Ebubekir’in kazandığı gol ile umutlar tekrar yeşerdi. Bu dakikadan sonra Muğlaspor’un peş peşe atakları ve tribünleri de coşturdu. 85. Dakikada yine Ebubekir’in attığı gol ile beraberlik sağlandı. Maçta 6 dakika uzatma verildi. Bu dakikalarda da yeşilbeyazlıların ataklarını maçı izleyen 6 bin taraftar ve protokol adeta nefessiz takip etti, hop oturup hop kalktı. Uzatma dakikalarının son saniyelerinde Coşkun’u karambolden kazandığı gol ise belki de şampiyonluğu getiren goldü. Bu golle birlikte maç sona ererken yeşil saha adeta bir mahşer yerine döndü. Binlerce taraftar sahaya inerek futbolcular, teknik heyet, kulüp yönetimi ile birlikte dakikalarca şampiyonluk yolundaki bu altın değerinde 3 puanı gözyaşları ve büyük bir sevinç içinde doyasıya yaşadılar.

Maçtan Dakikalar

Dk. 40- Muğlaspor’da atağında savunmanın arkasına atılan topta Sani topu kaleciden çaldı, açısını kaybetti orta şut karışımı vurdu kale çizgisi üstünde savunma uzaklaştırdı.

Dk. 45- Taner ortaladı, Ebubekir’in kafa vuruşu top ağlara gitti, ancak yardımcı hakemin bayrağı havada ofsayt.

Dk. 53 GOL-Utaş Uşakspor atağı ceza sahası içinde karambol Oğuzhan 3 kişinin arasında vurdu 0-1.

Dk. 57 GOL- Nadir gelişen Uşakspor atağında Gökhan ceza sahasına girer girmez vurdu 0-2.

Dk. 76 GOL- Muğlaspor açık tribün tarafından korner kullandı, caza sahası içine yapılan ortayı Ebubekir’in kafa vuruşu 1-2.

Dk. 85 GOL- Muğlaspor korner atışı kullandı, ceza sahası içinde Sani’nin vuruşu top direkten döndü dönen topu Ebubekir tamamladı 2-2.

Dk. 90+6 Maçın son dakikası Muğlaspor sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Ceza sahasına yapılan ortada karambolde Coşkun vurdu top ağlarla buluştu 3-2

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.