Muğlaspor İle Üniversite Protokol İmzaladı

Muğlaspor Kulübü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi arasında önemli bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında futbolculara sporcu beslenmesi, psikoloji, müsabaka analizi ve benzeri konularda uzman akademisyenler tarafından eğitim...

Muğlaspor İle Üniversite Protokol İmzaladı

Muğlaspor Kulübü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi arasında önemli bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında futbolculara sporcu beslenmesi, psikoloji, müsabaka analizi ve benzeri konularda uzman akademisyenler tarafından eğitim desteği sağlanacak.

Muğlaspor Kulübü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) arasında “bilginin, deneyimin ve fiziksel imkânların paylaşılması ve geliştirilmesi”  çerçevesinde iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında futbolculara sporcu beslenmesi, psikoloji, müsabaka analizi ve benzeri konularda0 uzman akademisyenler tarafından eğitim desteği sağlanacak.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Muğla’nın markası olan Muğlaspor’a sportif manada üniversitemizin tüm potansiyelini ile hizmet etmek istiyoruz. Son günlerde Ziraat kupasında süren başarılarının ligde de aynı şekilde sürmesini temenni ediyoruz. Bu başarıya üniversite olarak katkı sağlamak istiyoruz. Muğlaspor ile birlikte yürüyeceğimizi beyan etmek istiyorum” dedi.

Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz ise, “Bir tarih yaşıyoruz. Belki de attığımız bu adım üniversiteyle, Muğla arasında bir adım.  Üniversitemiz ile kulübümüz daha yakın olacak. İnanılmaz mutluyum. Her açıdan yardımcı olacaklarını biliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

PROTOKOLÜN KAPSAMI

Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilere Muğlaspor kulübü bünyesinde staj imkanı sağlanacak. Kulübün teknik direktör, antrenör, yönetici ve idarecileri tarafından fakülte öğrencilerine tecrübe ve bilgi paylaşımları anlatılacak. Muğlaspor’a performans ölçümü, testler, sporcu beslenmesi, spor psikolojisi, müsabaka analizi, güncel antrenman bilimi yaklaşımları ve benzeri konularda alanında uzman akademisyenlerce eğitim desteği verilecek.  Sporcuların atletik performanslarının ölçülmesi, test edilmesi ve takibinin yapılması. Muğlaspor kulübüne gerekli derslik, saha, tesisler ve Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma ve Uygulama Laboratuarı’nın paylaşılması. -Güncel bilimsel gelişmeler ışığında bilgi aktarımının uzman akademisyenler tarafından yapılması. Sporcu performans ölçüm ve testlerinin yapılmasını sağlamak. Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilere kulüp saha ve tesislerini açmak, kulüp bünyesinde staj imkanı sağlamak. Muğlaspor kulübünün, teknik direktörü, antrenörleri, yönetici ve idarecileri tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilere yönelik deneyim ve tecrübelerinin seminerler yoluyla verilmesi.

HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.