MUĞLASPOR: BİR DÜŞÜŞÜN PERDE ARKASI-3

48 GENÇLİK TARAFTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI NEŞET PALU:“ŞEHRİ YÖNETENLER 5 YILDA KAÇ MAÇA GELDİ”48 Gençlik Taraftarlar Derneği Başkanı Neşet Palu, Muğlaspor’un 2. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e kadar düşmesinin en kritik...

MUĞLASPOR: BİR DÜŞÜŞÜN PERDE ARKASI-3

48 GENÇLİK TARAFTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI NEŞET PALU:

“ŞEHRİ YÖNETENLER 5 YILDA KAÇ MAÇA GELDİ”

48 Gençlik Taraftarlar Derneği Başkanı Neşet Palu, Muğlaspor’un 2. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e kadar düşmesinin en kritik safhasının, takımın henüz 2. Lig’de iken yapılan kritik hatalar olduğunu belirtiyor.

Takım 2. Lig’deyken, İddaa ve Federasyon gelirlerinden yaklaşık 1 Milyon Lira’lık gelir elde edildiğini hatırlatan Palu, şunları söylüyor:

“Bu dönemde ayrıca 300-400 bin lira kadar da Belediye vs. gelirleri vardı. Mustafa Hükkamoğlu başkanlığı döneminde yöneticiler bu parayı pahalı transfer, futbolcu ve hocalara harcadılar. Ancak iyi bir takım kurulamadı. Takım başarısız oldu. O dönem vergi ve SSK borçları ödenmemiş. 300 milyar civarında bir para ödenmeyince bu para büyük bir borca dönüştü.”

“HÜKKAMOĞLU KULÜBÜ KÖTÜ YÖNETTİ”

Hükkamoğlu’nun kulübü kötü yönettiğini iddia eden Palu, borcun zamanla 1,5 milyona kadar çıktığını hatırlatıyor. Palu, “Borç nedeniyle gelirlere el konulması ve transfer yapılamaz hale gelinmesi, düşüşün ilk adımları oldu” diyor.

Hükkamoğlu’ndan sonraki süreci Palu şöyle anlatıyor:

“Hükkamoğlu yönetimden ayrıldıktan sonra, yeni yönetime bir enkaz kalmıştı. Borçlar nedeniyle transfer yapılmadı, tesis yapılamadı. Yeni gelen yönetimler de borcu kapatamadığı gibi, borcun büyümesine de engel olamadı. Takımın bu halde olmasının sebebi, 2. ve 3. Lig’de takımı kötü yöneten yöneticilerdir.”

BU SEZON NELER OLACAK

Neşet Palu, son 2 yılda yeni yönetimin futbolcu ve hoca almama kararı aldığını ancak bu sene hedefin şampiyonluk olduğunu belirtiyor:

“Kulübün yaklaşık 60 bin geliri var. Bunun tamamı borca gidiyor. Dışardan para bulunursa transfer yapılıyor. Bir ekip toplandı, eski başkan ve yöneticilerin de yer aldığı. Toplantıdan, bir süre sabredelim, para harcamayalım ve borçları kapatalım kararı çıktı. Şimdi bu borç 400 bin liraya kadar düştü. Öz kaynaklara dönülen bir dönem geçirdik. Geçen sene hedef şampiyonluk değil de borç ödemek olunca biz maçlara gitmedik. Geçen sene Muğlaspor ortalama 50 kişiye oynadı. Ama play-off maçına da 500 kişi ile gittik… Başkan, “İddialı bir takım kurup şampiyonluğa oynayacağız” dedi. Şimdi gerçekten de iyi bir hoca, kaliteli bir teknik ekip geldi. İyi transferler yapıldı.”

Neşet Palu 48 Gençlik Taraftarlar Derneği’nin kuruluş nedeninin takımın saha dışında da desteklenmesi olduğunu vurguluyor:

“30-40 kadar taraftar 48 Gençlik diye bir grup kurduk. Amacımız sadece statta tezahürat yapmak değil, aynı zamanda Muğlaspor’a saha dışında da destek olmak. Bir tesis onayı aldık. Stadın arka tarafına bir dükkan yaptık. Burada kulüp ürünleri satacağız. Kazanılan paranın yarısı taraftar derneğine, yarısı kulübe aktarılacak… Ayda 3-4 bin liralık gelir hedefliyoruz. Bu sene zamanı geldi, 2 yıldır sabredildi, bu yıl şampiyon olunmalı…”

Muğlalıların kulübe desteğini ise şöyle yorumluyor Palu:

“Halkı yıllarca başarısızlığa alıştırdılar. Yıllardır küme düşmeye oynarız, yıllardır borcumuz vardır. Ben kendimi bildim bileli böyle… Ama taraftar takımı seviyor. Takım sevilmese 2 yıl önce binlerce kişiye nasıl oynardık? Taraftar konusunda büyük bir potansiyel var.

BELEDİYE BAŞKANI, VALİ, MİLLETVEKİLLERİ MAÇA GELMİYOR

Neşet Palu, şehrin yöneticilerinin takıma destek olmamasından yakınıyor:

“Belediye’nin aylık 40 bin lira gibi bir desteği var. Ancak şöyle bir sorun da var… Diğer şehirlerde belediye başkanları takımın içindedir. Belediye Başkanımız Osman Gürün kulübün içine girmiyor. İçine girmekten kastım şu, maçlara gelen, yönetimle teması sürekli devam eden, kulüp için kaynaklar yaratmaya çalışan… Başkan maçlara bile gelmiyor… Valiler ve Belediye Başkanları, milletvekilleri, bu kenti yönetenler yeterli ilgiyi göstermiyor… Son 5 senede kaç maça gelmişlerdir? Milletvekilleri son 5 yılda 3 maça ancak gelmiştir… Belediye Başkanı’nın son 3-4 senede geldiği maç sayısı 2-3’tür… Maddi destek alınamadığı gibi manevi destek de vermiyorlar… Ben Vali’yi, Belediye Başkanı’nı, milletvekillerini maça getiremiyoruz… 2 sene önce Bölgesel Amatör Lig maçında İzmirspor maçını 6 bin kişiye, Bergama maçını 7 bin kişiye oynadık, bir tane Vali, Belediye Başkanı, milletvekilli statta yoktu… Gidin Aydın’a, Nazilli’ye, Fethiye’ye… Takım galip gelmiştir, oyuncular sahada galibiyet sevinci yaşıyordur, içlerinde ya belediye başkanı vardır, ya milletvekilleri…

BAŞARI İÇİN TEK FORMÜL VAR

Neşet Palu, “Muğla’nın etrafındaki bütün takımlar profesyonel liglerde… Fethiyespor, Nazillispor, Aydınspor, İzmir takımları, Kızılcabölük köyünün takımı bile profesyonel ligde mücadele ediyor, bunu içime sindiremiyorum…” diyor ve başarı için tek formül olduğunun altını çiziyor: “Geçmişi kapatacağız, bir duvar örüp önümüze bakacağız.”

ALT YAPI NE DURUMDA

Borçlar nedeniyle alt yapıya yeterli ilgi gösterilemediğine değinen Palu, “Bunun sonucunda da Muğla’da yeni kulüpler kuruldu. Muğlaspor’un alt yapı konusundaki ilgisizliği nedeniyle bunlar kuruldu” diyor ve ekliyor:

“Ancak iyi oyuncular da çıktı alt yapıdan. Son dönemlerde satılan 3 oyuncudan 150 bin lira gibi bir gelir elde edildi. Ozan Sol’u 1. Lig kulüpleri istiyor, Taylan Antalyalı da öyle… Üstelik bu oyuncuların sözleşmesinde, şimdiki takımlarından başka bir kulübe transfer olmaları halinde, gelirin yüzde 10’unun Muğlaspor’a aktarılması yönünde madde var. Galatasaray bugün Taylan Antalyalı için 4 milyon veriyor… Eğer transfer gerçekleşirse, 400 Bin Lirası Muğlaspor’un. Şimdiki teknik heyet alt yapı ve futbol akademisi kurmak için çalışmalara başlamış. Bunun Muğlaspor için çok faydalı olacağını düşünüyorum.”

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.