Muğla’nın lezzetleri kitaplaşıyor

İstanbul’da kurulu bulunan Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım derneği, Muğla’nın il oluşunun 100. yılında bazı kitapları okuyucuları ve ilgilileri buluşturmaya hazırlanıyor.Yemek yazarı Engin Akın’ın danışmanlığında...

Muğla’nın lezzetleri kitaplaşıyor

İstanbul’da kurulu bulunan Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım derneği, Muğla’nın il oluşunun 100. yılında bazı kitapları okuyucuları ve ilgilileri buluşturmaya hazırlanıyor.

Yemek yazarı Engin Akın’ın danışmanlığında hazırlık çalışmaları hızla devam eden Muğla Geleneksel Yemekleri Kitabı derneğin bu dönemdeki yayın çalışmaları arasında en önemli yeri tutuyor. Kitap başta Muğla Valiliğinin desteği ve Muğla’nın merkez dahil 12 ilçesinin Belediyeleri’nin bilgi sağladığı bu derleme çalışması olacak.

Çalışma tamamlandığında yöresel 180’e yemeğin adı, yemeklerin tarifleri, kalori değerleri ve servise hazır haldeki görselleri yer alacak. 2013 yılının ilk yarısında tüm hazırlıklarının tamamlanması planlanan bu çalışmada geleneksel yöntemlerle tarhana yapımı, zeytinyağı yapımı, pekmez ve nar ekşisi yapılış şekillerine ilişkin bilgiler de yer alacak.

Türkiye’de en uzun sahil şeridine sahip il olmasına rağmen Muğla’da, balığa dayalı beslenmenin gelişmemiş olmasına dikkat çeken bu çalışma aynı zamanda Ege Bölgesinin genel karakteristiklerini ortaya koyacak

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.