MUĞLA'NIN İHRACATINDA KOLAYLIK

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın da içinde olduğu, Macaristan ve TOBB ile bağlı odalar arasında Vize Kolaylığı Mutabakat Zaptı imzalandı. Bu gelişmenin Muğla’nın başta Macaristan olmak üzere diğer ülkelere de ihracatta...

MUĞLA'NIN İHRACATINDA KOLAYLIK

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın da içinde olduğu, Macaristan ve TOBB ile bağlı odalar arasında Vize Kolaylığı Mutabakat Zaptı imzalandı. Bu gelişmenin Muğla’nın başta Macaristan olmak üzere diğer ülkelere de ihracatta önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Macaristan'la ticareti geliştirmek ve kolaylaştırmak amacıyla TOBB'a bağlı Oda ve Borsalar ile Macaristan Büyükelçiliği ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu arasında iş adamlarına vize kolaylığı sağlayacak olan protokoller, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantı ile imzalandı.

Toplantıya Bakan Bağış, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 18 ilin Sanayi ve Ticaret Odası başkanları katıldı. Söz konusu toplantıda Muğla ilini temsilen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş da hazır bulundu. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari'nin katılımıyla AB Bakanlığı binasında imzalanan Türk iş adamlarına yönelik vize kolaylığı protokolüyle AB ile vize müzakereleri tamamlanıncaya kadar iş adamlarının vize alması kolaylaştırıldı” dedi.

Muğla’nın ihracatı gelişecek

Muğlalı işadamlarının ticari faaliyetleri gereği Avrupa'ya seyahatlerde bulunduklarını, ancak vize uygulamasının ihracat yapan üyelerimizin, iş adamlarının önünde önemli bir bürokratik engel oluşturduğunu belirten MUTSO Başkanı Karakuş, “Bugün geldiğimiz noktada Macaristan hükümeti ve Macaristan Türkiye Büyükelçiliğimiz vize konusunda iş adamları için kolaylaştırıcı bir formül geliştirdi. AB ile vize müzakereleri tamamlanıncaya kadar iş adamlarımıza büyük kolaylık sağlayacak bu paket, Oda ve Borsaların işbirliği ile yürütülecek. MUTSO imzasıyla vereceğimiz referans mektubu ile Macaristan Büyükelçiliği'ne vize başvurusu yapacak iş adamlarımıza, artık uzun süreli ve çok girişli vize verilecek. MUTSO’nun da içinde olduğu, TOBB nezdinde imzalanan bu anlaşma hem diğer ülkelerle Türkiye arasındaki vize engelinin aşılmasında önemli bir referans olacak hem de iki ülke arasındaki ticaretin artmasına zemin oluşturacaktır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.