Muğla’da bir ilk: Sanal Üniversite Tanıtımı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk çevrimiçi ‘Sanal Üniversite Turu’tanıtım programları başlıyor. Program kapsamında üniversiteye girecek öğrencilere üniversite tanıtımları yapılacak.İl...

Muğla’da bir ilk: Sanal Üniversite Tanıtımı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk çevrimiçi ‘Sanal Üniversite Turu’tanıtım programları başlıyor. Program kapsamında üniversiteye girecek öğrencilere üniversite tanıtımları yapılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre düzenlediği basın toplantısında il genelinde 155 bin öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü vurgulayarak salgın hastalık dolayısıyla uygulamaya konulan EBA sistemiyle uzaktan eğitimin sürüldüğünü bildirdi. Töre, “Muğla’da eğitime devam eden 155 bin öğrencimiz var. Anne ve babaların katkısıyla her ev bir okul. Bu süreçte öğretmenlerimiz de öğrencilerini birebir takip etmekte. Çocukların dijitalde sosyal olmalarını etkinliklerle sağlıyoruz. Evleri okula çevirerek var olmaya çalışıyoruz” dedi.

Sanal Üniversite Turu kapsamında hazırlanan tanıtım videosunda öğrencilerin hayal kurması, kendilerini o okulun içersinde hissetmesi için önce öğrenciler otobüslerle üniversitelere götürüldü. Töre, “Bu eksikliği gidermek adına her hafta Perşembe günleri iki üniversitemizi tanıtıcağız. Bu konuda üniverstilerden daha sonra öğrencilerimize yaptırdığımız anketler sonucunda hangi üniverstleri talep ettiye o üniversiteleri tanıtıcaz” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada tanıtımların 14 Ocak’ta başlıyacağı ve ilk olarak İstanbul Teknik Üniversitesi daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak devam edeceği açıklandı.

Etkinlik içeriği hakkında şu ifadeler kullanıldı:

“Üniversite tanıtım etkinlikleri 1-2 saat sürücek ve bu etkinlikler 20.30’dan sonra @muğla_mem adlı instagram sayfamızdan yapılıcaktır. Başlangıç tarihi ise 14 Ocak 2021 olarak belirlendi. Ayrıca 8.sınıflar için Haftasonu sinema günleri olucak.”

MUSTAFA YILDIRIM

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.