YATAĞAN’DA ZEYTİN GÖZLÜ ÇOCUK PROJESİ TAMAMLANDI

Yatağan Kaymakamlığı himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen “Zeytin Gözlü Çocuk” projesi, son atölye çalışmasını tamamladı.

YATAĞAN’DA ZEYTİN GÖZLÜ ÇOCUK PROJESİ TAMAMLANDI

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Kaymakamlık himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen “Zeytin Gözlü Çocuk” projesi, Kıbrıs İlkokulunda, Kıbrıs ve Sinanbey İlkokulu 4. sınıf öğrencileriyle son atölye çalışmasını tamamladı.

Zeytin dostu derneği işbirliği ile gerçekleştirilen bu atölyelerde 4. sınıf öğrencilerin zeytinin nasıl toplanması gerektiğini, hangi zeytinlerin kullanılması ve zeytinin hangi koşullarda saklanması gerektiğini öğrendiler.

Bu proje kapsamında öğrenciler zeytini çekirdeğinden ayırdılar, keselere koyup ezdiler, sıkıp siyah suyunu çıkardılar. Sıkılan zeytinin kısa bir süre içerisinde yağ kısmının üste çıkıp siyah suyunun altta kaldığını gören öğrenciler çok şaşırdı ve yağ elde ettikleri için çok mutlu oldular.

Zeytin meyvesinden yağ elde edilene kadar olan sürece bizzat şahit olan öğrenciler bu atölye çalışmalarıyla çok mutlu olduklarını ve eğlenerek öğrendiklerini belirttiler. Bu öğrendikleri bilgileri ise ailelerine ve çevresindekilere aktarmaya söz verdiler.

HABER :MUSTAFA AKTAŞ

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.