YATAĞAN’DA ATEŞ SAVAŞÇILARI TATBİKAT YAPTI

Yatağan ve Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü, arazöz ve yangın söndürme ekipleri Çırpı ovası mevki sahasında denetlendi. Orman yangınlarına hazırlık tatbikatı yaptı.

YATAĞAN’DA ATEŞ SAVAŞÇILARI TATBİKAT YAPTI

MUSTAFA AKTAŞ

Orman İşletme Müdürlüklerinde zaman zaman yapılan denetlemelerde, ekiplerin araç ve gereçlerinin tam olup olmadığı, hortumların sağlam olup olmadığı, arozöz ekiplerinde bulunması gereken araçların bulunup bulunmadığı kontrol ediliyor. Bu kapsamda Yatağan ve Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli arazöz ve yangın ilk müdahale araçlarında yapılan denetimde ekiplerin araç ve gereçlerinin tam olup olmadığı, hortumların sağlam olup olmadığı, arazöz ve yangın ilk müdahale aracı ekiplerinde bulunması gereken araçların bulunup bulunmadığı kontrol edildi.

whatsapp-image-2023-05-03-at-14-57-33-1.jpeg

Yapılan denetleme ve tatbikata, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, Yatağan Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk, Kavaklıdere Orman İşletme Müdürü Mehmet Akbıyık, Yatağan Jandarma Komutanı Murat Kılıçarslan, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özgür Cılız, Yangınla Mücadele Şube Müdürü Fedai Erdemli, diğer müdür yardımcısı, şefler, ormancılar ve yangın ekipleri katıldı.

Burada verilen eğitimde, ekiplere orman yangınlarında erken müdahale, hızlı söndürmenin önemi ayrıntılı olarak anlatıldı. Tatbikatta orman işçilerine yangın söndürme konularıyla yangında can güvenliğini sağlayacak maske, gaz maskesi, ısıya dayanıklı elbise ve battaniye gibi gereçler tatbiki olarak gösterildi.

Tatbikat yapılan hortum çekme yarışmaları ve diğer etkinliklerle sona erdi.

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.