YATAĞAN MÜFTÜLÜĞÜNDEN RAMAZAN AYI ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Yatağan İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Yatağan Şubesi iş birliğinde Ramazan Ayı’nın müjdecisi Berat Kandili’nden önce ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim yardımında bulunuldu.

YATAĞAN MÜFTÜLÜĞÜNDEN RAMAZAN AYI ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Yatağan Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

‘Yatağan İlçe Müftülüğünce ortaokul ve lisede eğitim gören öğrencileri desteklemek için belirlenen şartları taşıyan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımında bulunuldu.

23 Şubat 2024 Cuma günü, öğrencilerle öğretmenlerini İlçe Müftülüğünde ağırlayan İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi, "Gençler bizim geleceğimizdir. Geleceğimizin güvencesi olacak gençlerimize imkânlar ölçüsünde katkıda bulunmayı yapabileceğimiz en güzel faaliyetlerden biri olarak görüyorum. Oku emri ile başlayan ve ilmi teşvik eden bir dinin mensupları olarak öğrencilerimize sahip çıkmak bizim en kutlu görevimizdir.

Her zaman sosyal içerikli din hizmeti sunma ve özellikle gençlerimizin yanında olma gayreti içerisinde bulunan Yatağan İlçe Müftülüğümüz, Ramazan Ayı’nın gölgesinin üzerimize düştüğü ve onun gelişini müjdeleyen Berat Kandili münasebetiyle, Yatağan’lı hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu zekât, bağış ve sadaka gelirlerinin en uygun şekilde değerlendirilmesi amacıyla hayırseverlerle öğrencilerimiz arasında manevi köprü vazifesi görmeye devam ediyor. Bu kapsamda bugün Yatağan’da ortaokul ve lisede eğitim gören öğrencilerimizle bir araya gelerek onların eğitim hayatlarına bir nebze destek olmayı amaçladık.

Bundan önce de çok sayıda öğrencimize bu hedef doğrultusunda yardımda bulunmuştuk. Budan sonra da öğrencilerimizin yanında olamaya devam edeceğiz. Türkiye Diyanet Vakfı Yatağan Şubesi olarak böyle bir hizmete yardımcı oldukları için Vakıf yönetim kuruluna ve hayırsever Yatağan halkımıza teşekkür ediyor öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

Müftü Çetmi, ziyaret sonunda öğrencilere eğitim yardımının yanında ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından hediye etti.

Öğretmen ve öğrenciler de verilen destekten dolayı teşekkür ettiler.

Bu haber toplam 556 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.